Balears Vadevi
Els Tastavins de Manacor tornen a fer matances

Una de les bones notícies d’enguany ha estat la recuperació dels bons costums que s’havien perdut a causa de les mesures de seguretat sanitària durant 2020. Entre elles, i de la qual sempre es feia ressò el Balears Vadevi, hi ha les matances de la Confraria dels Tastavins de Manacor.

Aquesta era l’edició 38 de les tradicionals matances del Moli den Roca de Fartàritx. Els germans i bodeguers de Manacor Miquel, president, i Toni Gelabert són el nucli dur d’aquestes matances que segueixen fidelment tot el ritual.

El porc es va transformar en sobrassades i botifarrons que degustaran els convidats del fogueró de Sant Antoni/Joan Margenats

En un sol dia es feren sobrassades i botifarrons de 157 quilos de porc negre, al Moli den Roca de Fartàritx, la seu de la confraria dels Tastavins de Manacor.

El president de la Confraria, Miquel Gelabert, encarregat del frit/Revista 07500

Tot i l’ambient de bauxa, tots els participants són ben conscients de la trascendència d’aquestes matances. Les peces de sobrassada i botifarrons que omplen les perxes de la Confraria, entre altres llepolies del porc, seran cosa principal en els foguerons de Sant Antoni, la revetla del 17 de gener. Poca broma!

El berenar es mereix un bon vi de Mallorca/Revista 07500

I mentre el personal fa feina a escarada, només un instant per descansar a mig mati: l’hora de berenar un bon frit de matances. I el vi, naturalment, que no falti.

Tanta sort que el dia va ser bo i es va poder fer la feina al corral/Joan Margenats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa