Una de les bones notícies d’enguany ha estat la recuperació dels bons costums que s’havien perdut a causa de les mesures de seguretat sanitària durant 2020. Entre elles, i de la qual sempre es feia ressò el Balears Vadevi, hi ha les matances de la Confraria dels Tastavins de Manacor.
Aquesta era l’edició 38 de les tradicionals matances del Moli den Roca de Fartàritx. Els germans i bodeguers de Manacor Miquel, president, i Toni Gelabert són el nucli dur d’aquestes matances que segueixen fidelment tot el ritual.

En un sol dia es feren sobrassades i botifarrons de 157 quilos de porc negre, al Moli den Roca de Fartàritx, la seu de la confraria dels Tastavins de Manacor.

Tot i l’ambient de bauxa, tots els participants són ben conscients de la trascendència d’aquestes matances. Les peces de sobrassada i botifarrons que omplen les perxes de la Confraria, entre altres llepolies del porc, seran cosa principal en els foguerons de Sant Antoni, la revetla del 17 de gener. Poca broma!

I mentre el personal fa feina a escarada, només un instant per descansar a mig mati: l’hora de berenar un bon frit de matances. I el vi, naturalment, que no falti.
