Balears Vadevi
Els tres vins negres de Mallorca que voldràs conèixer

No repetirem allò que Mallorca és molt més que platja, perquè es diu tant que gairebé ja fa mal escoltar-ho. Amb el que sí insistirem és en el detall que els vins que s’hi fan tenen aquell no sé què que sempre sorprenen, agraden i fan gaudir els paladars més exigents. Avui us proposem, a vistes de les festes de Nadal que cada cop tenim més a la vora, una selecció de tres vins negres que podran vestir i fer lluir les taules d’aquests dies tant especials.

N’hem triat tres, de varietats locals, que surten al mercat sota l’empara de DO Pla i Llevant, de la DO Binissalem i del Vi de la Terra Mallorca. Ja ens direu què us semblen i si us hem encertat amb la tria.

Bo de beure i gastronòmic, aquest nou vi de Can Majoral/Cedida

Can Majoral Manto Negro 2019

  • Celler: Can Majoral
  • Origen: DO Pla i Llevant
  • Varietats: 100% mantonegro
  • Anyada: 2019
  • Una part fa criança en gerra de fang durant nou mesos, l’altra en roure

El Mantonegro és de cultiu ecològic i fermenta dins depòsit d’acer inoxidable, amb suaus remuntats i enfonsament de les pells durant dues setmanes. Després de premsar i de fer la fermentació malolàctica, una part reposa durant 9 mesos dins una gerra de fang i l’altre dins una bota de roure. Al cap d’aquest temps es torna a mesclar, es deixa reposar dins depòsit inoxidable durant uns 6 mesos i s’embotella. 

Fa uns 3 anys ens plantejàrem treure un varietal de mantonegro però amb algun matís diferent respecte els altres vins. Ens hi posàrem i estam ben contents de treure la primera promoció d’aquest mantonegro, que és del 2019″. “Hem cercat fer un vi honest, de preu assequible, suau, bo de beure, que ens deixi una sensació de frescor i joventut en boca, amb una fragància varietal inconfusible i que sigui gastronòmic“, en diu l’elaborador.

Karretània, Projecte Terra Callet | celler

Projecte Terra Callet 2019

  • Celler: Karretània
  • Origen: Vi de la Terra Mallorca
  • Varietats: Callet
  • Anyada: 2019
  • Criança: 4 mesos en roure

Antoni Sans i Georgina Brunet reivindiquen amb els vins que fan la singularitat de l’illa de Mallorca, elaborant petites produccions de monovarietals autòctons. Treballen una quinzena d’hectàrees de la família, entre els municipis de Consell i Santa Maria del Camí, d’on neixen vins frescos, càlids i amables amb tota l’essència de l’illa i el caràcter mediterrani.

Buc de Jaume de Puntiró és un vi negre que surt al mercat sota la DO Binissalem

Buc, Jaume de Puntiró

  • Celler: Jaume de Puntiró
  • Origen: DO Binissalem
  • Varietats: Manto Negro i Cabernet Sauvignon
  • Criança: 12 mesos en bota de roure francès

Jaume de Puntiró té les vinyes al terme municipal de Santa Maria del Camí, entre la Serra de Tramuntana i el macís de Son Seguí, a uns cent metres per sobre del nivell del mar.

Des del celler el descriuen com un vi negre de criança de color robí i vermell cirera, de capa mitja, brillant i amb lleugeres tonalitats púrpura a la vorera; amb bona intensitat aromàtica, predominat les espècies com pebre bord i canyella, ben integrada i conjugada amb la fusta noble. En boca és agradable, consistent, tànnic i astringent. Es un vi equilibrat i llarg, al retro-gust sorgeixen altre cop les espècies i és molt persistent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa