Balears Vadevi
Els vins de Ca’N Verdura fan 10 anys

No és dels cellers que fan més renou però sí que és dels que fan més bona feina. Can Verdura s’ha guanyat a pols el bon nom dels vins que firma Tomeu Llabrés, cara visible d’una empresa familiar, d’un projecte que té una llarga trajectòria a la comarca de Binissalem.

Generacions de vinyòvols dedicats a la producció de raïm i de vi estan darrere aquesta realitat ja consolidada que es defineix com “viticultura en miniatura”, però que no us enganyi aquesta definició per que en aquest cas, tampoc la grandària importa. Per això Llabrés saluda amb orgull aquest aniversari des de les xarxes socials participant els amics i seguidors aquesta bona nova.

Tomeu Llabrés se’n cuida personalment de l’estat de la vinya/Miquel Julià

“Aquesta verema feim deu anys. Lustres teixint afectes, veremes, curolles; arriscant-nos i respectant la vida que sorgeix a les nostres vinyes; intervenint el mínim possible i respectant el procés biològic de cada parcel·la, de cada varietat.

Tot plegat i més ens duu a celebrar-ho de nou durant aquesta verema tan particular i delicada donada la situació climàtica que patim, i no ve d’ara. Per molts d’anys amb vosaltres i molt bona vida! La bona notícia és que la història de Can Verdura continua.

“Els orígens de Ca’n Verdura es remunten sis generacions enrere, treballant i cultivant les vinyes de Binissalem entre possessions i cellers que durant segles han envoltat el poble vitivinícola per excel·lència de l’illa de Mallorca. Arran d’aquesta tradició, el projecte només se podia entendre d’una manera, elaborant vins amb caràcter mallorquí, varietats autòctones com a Mantonegro, Callet i Moll; en definitiva, vins de Binissalem”, diu Tomeu.

Toni Llabrés, son pare den Tomeu, en temps de poda, un referent de les generacions de la família que s’han dedicat al vi/Miquel Julià

“La viticultura dels últims anys ha anat introduint varietats d’altres zones, proclamant-les nobles en detriment de les autòctones. L’idea de Ca’n Verdura és rompre amb aquesta moda i demostrar que amb el Mantonegro es poden fer vins amb gran representativitat i personalitat”, afirma LLabrés amb aquesta declaració de principis que ha imperat al llarg de la seva trajectòria al capdavant del celler.

“El 2010 comença l’aventura de Ca’n Verdura, sense celler propi, utilitzant Mantonegro de la finca del padrí, recuperant la varietat i adequant-la als mètodes moderns d’elaboració. Va ser el primer pas del que seria, dos anys després, el Celler Ca’n Verdura. Aquest any se van elaborar prop de 700 botelles. Arribà 2012 i s’obriren les portes de Ca’n Verdura, en un antic garatge del centre del poble de Binissalem. Amb celler propi, s’inicia l’elaboració de la família de vins de Ca’n Verdura, cercant els matisos que poden oferir les diferents delimitacions vitícoles de la regió de Binissalem. Durant els següents anys, Ca’n Verdura ha anant madurant, mantenint sempre la seva essència original, el caràcter i la tradició familiar, alhora que s’han anant adequant a les exigències de cada anyada. D’aquesta manera, s’han pogut plasmar les idees e intencions preservades des de l’inici”, explica.

Enguany la verema ha acusat la situació meteorològica/Miquel Julià

Guiat per aquests objectius a hores d’ara el celler fa una producció molt acurada, que ofereix un ventall ben variat de vins que des de l’etiqueta al seu interior, no descuiden cap detall. Des del Can Verdura negre que dona nom al celler a les “col·leccions” de Supernova o dels Vins Oblidats, passant per altres com Son Agulló, Ca’n Xicatlà i Ca Ses Rosetes…I una col·laboració amb Chefs(in).

La “família” de vins de Ca’N Verdura/Miquel Julià

En total, una producció que passa un poc de mes cinquanta i cinc mil botelles, entre les quals hi trobam elaboracions amb les varietats locals Mantonegro, Callet i Premsal o Moll i també Escursac i Giró Ros.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa