Els vins de la Terra de Mallorca i Pla i Llevant superen el repte de la Fira Dolça d’Esporles

Un maridatge amb distints productes de pastisseria va ser protagonista d’aquesta trobada

No ha estat una Fira Dolça com les d’abans per que encara es mantenen certes restriccions d’aforament i mesures de seguretat sanitària incompatibles amb les multituds que sempre havien caracteritzat  una de les fires més populars de Mallorca. El que sí s’ha fet, i amb molt d’èxit de participació, ha estat un maridatge entre els vins tranquils de la DOP Pla i Llevant i Vi de la Terra Mallorca i la pastisseria dolça, tradicional o sofisticada que fan a Can Oliveret, d’Esporles.

Vins blancs, rosats, negres i escumosos és un repte perquè és necessari escollir amb molta cura la relació entre vi i pastís. Cap dels dos ha de predominar, sinó que han de fer un camí junts.

Daniela Figueroa conduia els participants a gaudir de totes les possibilitats del tast/DO Pla i Llevant

El tast el dirigia Daniela Figueroa (WSET2), que amb unes excel·lents dots de comunicació va informar i explicar les característiques de cada pastís i cada vi.

1. Merengue sobre galeta amb Espumós de Pere Seda. Parellada i Chardonnay.

2. Coca de pastanaga amb Muscat de Miquel Oliver. 50% moscatell de Frontignan, 50% moscatell de gra petit.

3. Coca de albarcoc, poma i ametlla laminada. Varietal de Viognier de Son Vich de Superna.

4. Cremadillo de sobrassada. Varietal de Gorgollassa de Can Majoral.

5. Cremadillo de xocolata amb Son Puig. Cabernet sauvignon, merlot, ull de llebre i callet.

6. Brownie amb Els Rojals negre d’Es Verger. Cabernet sauvignon, merlot i mantonegro

Al final, repte superat.

Nou comentari