Balears Vadevi
Els vins de Mallorca es presenten a Falset

Quan arriba la Fira del Falset, que ha estat aquest cap de setmana, els vins mallorquins fan un salt fins al Continent per ser-hi presents, de la mà de l’associació VI Primitiu, de Pollença. La delegació mallorquina ha estat formada per les bodegues Binigrau, Can Axartell, Can Vidalet, Blanca Terra, Ca Sa Padrina, Son Prim, Bodega Olorón i Bodegas Vi Rei.

Hi ha ja una tradició en aquesta participació que es basa en la germanor que hi ha entre els dos municipis, Falset i Pollença, i les dues fires del vi que es fan a un i altre poble. Per això, aquest proper cap de setmana, amb ocasió de la Fira del Vi de Pollença, la més específica i popular de les fires del vi que es fan a Mallorca, comptarà amb la presència dels vins de la comarca de Monsant.

Una participació que té la contrapartida aquest cap de setmana a Pollença/MICER

Serà els dies 7 i 8 amb els cellers ja fent feina amb plena normalitat: “Aquests anys passats molts cellers no embotellaven tot el vi perquè no hi havia venda, però pareix que a aquesta darrera anyada la cosa es va animant i, a poc a poc, es va agafant el ritme del 2019”, així ho ha explicat Pep Bibiloni, president de l’Associació Vi Primitiu, a la presentació de la Fira a Son Brull. Una fira en la qual es podrà tastar l’anyada del 2021 que ara arriba al mercat. És a dir, es tancarà la totalitat del recinte amb tanques de dos metres i cada celler tindrà la seva pròpia paradeta. Enguany hi participaran 36 cellers de Mallorca, dos més que l’any passat. En total es podran tastar fins a 275 vins. Com a novetat, hi haurà un envelat especial on durant els dos dies s’aniran fent tasts comentats.

A més dels 36 cellers de Mallorca, hi haurà una parada dedicada a la DO de Montsant, on es podran tastar vins de fins a 21 cellers d’aquesta denominació del Priorat.

El preu de l’entrada serà de 15 euros, dels quals n’hi haurà cinc que serviran per comprar vi. A més, com és habitual, amb l’entrada es donarà una copa de vi, una bossa, un llibret amb totes les bodegues participants, i un boligraf per anar apuntant les impressions dels tasts. L’entrada es podrà comprar a taquilla fins una hora abans del tancament.

Els curiosos s’acostaren a la caseta dels Vins Mallorquins, a Falset/Micer

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa