Els vins mallorquins destaquen un any més als premis Bacchus 2021

Ors i Plates per cellers de la DO Pla i Llevant i de Vi de la Terra Mallorca

Una edició més dels Premis Bacchus i els cellers de la DO Pla i Llevant i de l’IGP Vi de la Terra Mallorca tornen carregats de distincions. No és la primera vegada però és ben cert que el reconeixement de la feina ben feta sempre dóna satisfacció. Sobre tot en un annus horribilis com aquest que deixam enrere. Per això aquests ors i aquests plates enguany sembla que valguin doble. Si hem de destacar algún detall: el celler Binigrau és l’únic que ha recollit dues distincions en aquesta edició i tots dos han estat medalles d’or.

El Concurs Internacional Bacchus 2021 ha reunit enguany els millors experts del món que tastaren a cegues un total de 1.692 vins procedents de 13 països. La Unió Espanyola de Tastadors (UEC), presidida per Fernando Gurucharri, aconsegueix reunir per aquest concurs internacional a Masters of Wine -màxima distinció en el sector- per a liderar a un panell de 70 tastadors, entre els quals figuren els més influents líders d’opinió del planeta, procedents de 22 països.

Es donen tres categories distintes dels màxims guardons que corresponen a Gran Or, Or i Plata, segons el dictamen a cegues de 70 tastadors en la categoria de negres, blancs, rosats, espumosos, dolços i vermuts. Anem amb el palmarès dels vins mallorquins:

 BACCHUS D’OR:

 DOP PLA I LLEVANT:

El Chardonnay Roure. Vins Miquel Gelabert. No és la primera vegada que aquest vi reb les més altes distincions nacionals i internacionals en concursos d’aquesta categoría. És un blanc de bona graduació fermentat en barriques noves de roure francès i criat durant 6 mesos amb les seves lies,  manté totes les características dels grans Chardonnays.  Color groc daurat, amb lleugers tons verds, net i brillant. Aromes de vainilla i fumats. Records cítrics i a fruites tropicals com la pinya, el plàtan i el mango, amb un lleuger toc de mantega. Molt llarg en boca, ben equilibrat i amb molt de cos. Combina bé amb els peixos en salsa, calderetes, peix al forn i amb les carns blanques.

N’Amarat. Es Fangar: Probablement un dels més reconeguts productes del celler de Manacor . Fet de Callet i Merlot. Les aromes de pols de cacau, lampum compote, les cireres madures i el to suau es fusionen per crear un vi delicat i elegant. Net del paladar, balsàmic, persistent, exòtic i harmoniós en la seva totalitat.
32 mesos d’envelliment en diversos barrils de roure francès de mida. 22 mesos en ampolla.
13% vol.

Macada, de Butxet : varietats Callet i Mantonegro, amb una aportació de Merlot. Totes elles seleccionades a mà. Amb una criança de 12 mesos, en barriques de roure francès, noves.

VI DE LA TERRA MALLORCA

Binigrau Bi Negre. Binigrau:  Selecció de les varietats mantonegro, callet i merlot amb una criança acurada de setze mesos en bótes de roure francès de primer any. Prunes, canyella, clau i tabac són els aromes que el fan ser un vi amable, càlid i

Obac. Binigrau: Cupatge de les varietats mantonegro, callet, merlot, cabernet sauvignon i syrah amb una criança entre dotze i catorze mesos en bótes franceses sel·lecció gra fi. Presenta un color rubí intens amb tonalitats granatoses molt cobert i elegant. En destaquen les notes d’espècies i fruites seques, fonoll i regalèsia. Fons de fruita madura i fusta molt ben integrada.

L’U de Vinyes Mortitx: Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon
Grau: 14 %vol. Un altre vi que no fa més que recollir premis en distints certamens internacionals.
Per a elaborar aquest vi s’ha utilitzat una selecció del millor raïm de les nostres vinyes. Cada varietat ha estat veremada manualment i fermentades en dipòsits independents. La fase de maceració va durar entre dues i tres setmanes. Una vegada finalitzada la fermentació, es va continuar amb una criança d’entre 12 i 16 mesos ( depenent de la varietat ) en les millors barriques de roure francès, noves o d’un sol vi.
Tast: De capa violeta intensa, aquest vi ressalta en nas aromes a cafè torrat i melmelada de nabius. La boca és intensa, expressiva i llarga amb un final sedós, afruitat i notes de violeta.
És un vi potent i llarg, acompanya carns vermelles, caça, formatges,… Un vi únic per a ocasions especials.

BACCHUS DE PLATA

VI DE LA TERRA MALLORCA

 Alè. Bodega Can Feliu. Son Dagueta. És un monovarietal de Cabernet Sauvingon  amb criança en barrica  que ja ha obtengut una medalla d’or a Brussel·les.

Nou comentari