Balears Vadevi
Els ‘Wine Days’ de Mallorca

Arriba el mes de maig i una nova edició dels Wine Day, amb una vuitena edició d’una iniciativa ja plenament arrelada en el calendari del món del vi de Mallorca. Serà entre els dies 13 i 23 d’aquest mes de maig amb un programa on hi ha molt per triar: Mindfulness, microteatre, gastronomia, cultura, tallers de tast i de vinya, visites a cellers, marxa nòrdica per vinyes i camins… Per a tots els públics i sempre que la meteorologia ho faci possible. Els organitzadors ja se’n han preocupat que des del punt de vista sanitari no hi hagi res que dir.

Aquí us en feim una espipellada, perquè per la majoria d’activitats se’n ha de reservar plaça per allò dels aforaments:

Mindfulness & Wine és un esdeveniment que convida a deixar-se portar per una experiència única de connexió amb el present a través del cos, la ment, l’entorn i com a protagonista principal el vi. Inclou un tast amb els 5 sentits que per permetre viure l’experiència des de la consciència plena.   

La sessió estarà guiada per Estefanía Piñero (Essència Pilates), doctorada en neurobiologia i experta en tècniques de moviment per a la recuperació de la mobilitat, combinant amb treball mental/emocional, per a una millora de la salut a tots els nivells. L’activitat començarà amb una explicació més la presentació del vi.

L’ediciò de 2019 incorporà aquesta disciplina esportiva per a tots els públics

III Marxa Nòrdica Wine Days DO Binissalem -Santa Maria del Camí

Recorregut de 9,37 km per camins i vinyes de Santa Maria del Camí, el dia 22 de maig amb sortida des del Celler Jaume de Puntiró, Plaça nova, 23-Santa Maria del Camí. Al final del recorregut, s’obsequiarà als participants majors de 18 anys amb una ampolla de vi.

Microteatre Myotraguys

Consistirà en 4 peces curtes que es representaran de 2 en 2, durant tres dies, en tres espais diferents de la DO Binissalem. Les obres tenen una temàtica relacionada amb el món de la vinya i el vi i, la sessió es complementarà amb un tast dirigit per a majors de 18 anys, d’un vi.

Sinopsi de les obres:

“Em cag en mon pari”: Un got de vi, un drama familiar i la tragèdia de la guerra civil espanyola són els elements que componen aquesta confessió d’un membre de l’escamot d’afusellament. Actor: Lluís Valenciano. Gènere: Tragèdia.

L’aposta” Richard i Mike són dos anglesos que cada any s’aposten una caixa de vi al fet que són capaços d’encertar la procedència i l’anyada del vi. Però enguany l’aposta serà una mica diferent. Actors: Lluís Valenciano i Jaume Seguí “Xuia” . Gènere: Comèdia.

Myotragus, una companyia “especilitzada” en teatre i vi

El petit vinyòvol” El vi ha estat present en les nostres vides des de fa molt temps i des de molt petits. D’una manera o una altra aquesta beguda ha estat present en diferents moments de les nostres vides. El petit Vinyòvol és un petit monòleg teatral que parla del vi en dos moment claus de la vida. Actor: Lluís Valenciano.

Mala Cosa” És les noces de Clara i Marco i sembla que alguna cosa no ha anat del tot bé. Aquesta nit tots els convidats l’hauran de passar en el “cuartelillo”… Mala cosa… Actors: Núria Fiol i Jaume Seguí “Xuia”. Gènere: Comèdia. Dramatúrgia: Marga Arrom. Peça guanyadora del 1r concurs de textos de la Microvermada.

Brunch i poda en verd a les vinyes de Vins Nadal

El dia 22 de maig a Vinyes de Vins Nadal, berenar entre vinyes i taller interactiu, en el qual es mostraran les tasques que es realitzen en la vinya a la primavera amb tast de vi i berenar. Dirigit a persones interessades a aprofundir en el món del vi. Activitat adequada tant per a famílies com per a grups d’adults.

Amb la gent del celler de Vins Nadal aprendreu que vol dir fer poda en verd a la vinya

També a Vins Nadal, el dia 22, hi haurà un Taller de “Llatra” i vi, en aquesta ocasió al celler en el qual s’aprendrà a teixir amb “llatra” la matèria primera extreta del margalló amb la qual és fan cistelles, barrets…, i hi haurà tast simultani dels vins de Vins Nadal.

Excursió per Santa Eugènia i Torrada al celler Vinya Taujana.
Serà el dia 22 de mai i l’excursió s’iniciarà en el celler i es farà un recorregut pels llocs més interessants de Santa Eugènia, per a acabar amb una torrada acompanyada de vi en el celler Vinya Taujana

Arròs i vi amb Kike Martí als cellers José L. Ferrer.
On es podrà gaudir de dos arrossos diferents elaborats pel conegut xef Kike Martí, mestre arrosser i cuiner de la Selecció Espanyola de cuina, acompanyats d’una selecció de vins del Celler, els dies 15 i 22 de maig

La proposta gastronòmica per excelència dels Wine Days, els arrossos de Kike Martí i els vins de José Luis Ferrer


TALLER WINE & FUN EN VINS NADAL
Taller d’iniciació a l’enologia on es donen les bases per a aprendre a tastar el vi i desxifrar totes les seves aromes. Pràctic i interactiu.

TAST DE VI I FORMATGE AL CELLER BINIAGUAL
El sommelier José García conduirà el maridatge de 5 vins de la Finca Biniagual amb 5 formatges.

Aquesta edició dels Wine Days és una bona oprtunitat per coneixer alguns dels cellers més antics de Mallorca, com Ramanyà

VISITA ESPECIAL WINE DAYS A CELLERS DE LA DO BINISSALEM AMB DEGUSTACIÓ DE VINS

Del 13 al 23 de maig. Visites als cellers de la DO Binissalem: Cellers José L. Ferrer, Celler Jaume de Puntiró, Vins Nadal, Vinyes i Vins Ca Sa Padrina, Celler Ca Ramis, Celler Sebastià Pastor, Vinya Taujana, Ramanyà i Celler Biniagual, amb degustació de vins. Amb reserva prèvia en diferents dies i horaris.

PRIMAVERA Al JARDÍ. CASA MUSEU LLORENÇ VILLALONGA

Entre el 15 i el 22 de maig es farà una activitat gratuïta de Contacontes, presentacions de les novetats de narrativa i poesia, concerts, venda de llibres i una copa de vi de la DO Binissalem.

 De totes les activitats que són de pagament es dedicarà un 50% de la recaptació al Banc d’Aliments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa