Balears Vadevi
Les emocions marquen la gala dels 20 anys de l’Oli de Mallorca

Un sopar a Can Tàpara, a Palma, va tancar la gala de celebració dels 20 anys de la DO Oli de Mallorca. Ningú no va faltar a la convidada del Consell Regulador que va voler comptar amb tots els protagonistes d’aquests anys de feina i de lluita per la supervivència del sector.

El president Joan Mayol es va referir a les darreres dades de producció i comercialització tot destacant el recorregut fet els darrers vint anys: 1.040 productors, 5.700 quarterades, 15 tafones, 25 envasadores i més de cent marques. “Hem multiplicat les vendes per 10 i s’han venut més de 3.650.000 litres d’oli en aquests vint anys”, digué Mayol, “Enguany serà prop del 10% d’aquesta xifra. Satisfets, però no adormits”, afirmà.

Joan Mayol, president de la DO Oli de Mallorca, durant la seva intervenció/Cedida

“Feim aquest oli per alimentar-mos i per passar gust. I tot gràcies a l’olivera, fàbrica que fa oli i fa oxigen i per la qual 20 anys no són res”.

Joan Mayol digué satisfet que hi ha relleu generacional als olivars i a les empreses “i això passa a Solivellas, Treurer i està en procés a Oli Novembre i Es Verger…”. “Que d’aquí a 20 anys més, tornem a haver multiplicat per deu l’oli produït i venut”, conclogué.

La taula on es va poder veure una representació dels olis inscrits a la DO Oli de Mallorca/Cedida

Tant el Consell de Mallorca com la Conselleria d’Agricultura, refermaren el compromís amb el sector. La consellera Mae de la Concha, especialment, va parlar de la necessitat de recuperar l’orgull per una producció d’oli que és capaç de rebre el reconeixement destacat de mercats tan exigents com l’alemany que, recentment, a Biofach, va guardonar un oli fet a Mallorca en ecològic, com el millor del món.

Un dels moments més emotius, l’aferrada entre el president d’honor, Pep Oliver, i el primer president de la DO Antoni Pinya/cedida

Rere la intervenció del president de la DO Oli de Mallorca i de les autoritats es varen lliurar vint diplomes, amb els quals el consell regulador ha volgut reconèixer el suport que el sector ha tengut al llarg d’aquestes dues dècades. Entre aquests, empreses distribuïdores, elaboradors i mitjans de comunicació. El president Mayol reconeixia la tasca de diaris, ràdios i televisió i digitals, com Balears Vadevi, al llarg d’aquests anys, donant a conèixer aquest producte excel·lent que és l’oli d’oliva de Mallorca.

Conxa Rosillo, recollint el reconeixement per la difusió de l’oli a Balears Vadevi | Foto: Oli de Mallorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa