Balears Vadevi
‘Els Enofles de la Parra’ impulsen la vintena Mostra de Vi Casolà

Puntualment pel mes de juliol, la veterana confraria de vins “Els Enofles de la Parra”, dona vida a una iniciativa que va néixer l’any 2005, a proposta dels socis que feien vi per consum propi. La idea era donar a conèixer els vins que cada un feia a la portassa de ca seva, procurant així mantenir viva la tradició d’elaborar vins fets a casa.

La primera mostra de l’any 2005, es va dur a terme al pati del casal de cultura de “Ca’n Gelabert” a Binissalem. Aquella vetllada va ser un descobrir i un intercanvi d’experiències entre els vinaters domèstics, que posà la primera fita per poder arribar ara a la vintena Mostra de vi Casolà.

Catorze foren els productors que acudiren a la cita de dimecres. I l’esperit de compartir els seus vins hi era ben present, com a la primera edició. Els ulls il·lusionats d’aquests elaboradors anònims, donant tota mena d’explicacions de com elaboren, d’on tenen les vinyes, o a on compren el raïm, transmeten la passió que senten pel vi.

Els poblers de Cas Cotxoroi s’han afegit a la mostra, enguany/Enofles de la Parra

La família dels vinaters casolans creix

Al parc de la Rectoria de Binissalem, s’hi pogueren tastar vins blancs, negres, escumosos i vi claret. Aquest darrer, molt d’agrair, torna a posar en valor els vins elaborats alhora amb varietats negres i blanques: cal destacar en aquest sentit els clarets; “Clarete Son Lluent 2024” (elaborat amb varietats autòctones; giró ros, moll, mantonegro i giró negre) i “Bàmbol 2024” (fet amb varietats autòctones: moll i escursac), dels cellers “Amics” de Santa Maria i “Petit celler Cas Cotxoroi” de Sa Pobla, respectivament.

“Bodega Amics” de Santa Maria, nova incorporació d’aquesta edició/Enofles de la Parra

Els cellers protagonistes, de la nit més liquida al mes de juliol a la vila de Robines, foren: “A Ull!” i “Vins Dilluns” de Binissalem. “Ca’n Xispa” de Biniaraix. “Soca Vella” de Santa Maria del Camí amb vins de vinyes del Pla de Buc. “Vi 6” de Petra. “Ullbí” colcant entre Campanent i Binissalem. “Vins Joan Jaume Pastor” de Vilafranca. “Celler d’en Moragues” de Manacor i les seves bombolles ancestrals, les quals volaren. “Celler Sa Mola” i “Sa Vinya de’s Gendres” de Felanitx. I “Es Molinet” de Selva.

A la vetllada debutaren “Ca na Vidala” de Pollença, “Bodega Amics” de Santa Maria del qual cal destacar “Maceració carbònica 2023” (callet, syrah i moll). I “Petit celler Cas Cotxorori” de Sa Pobla, a tenir en compte el seu “Borinot 2023” elaborat amb la varietat escursac.

Moltes foren les persones que acudiren a l’esdeveniment dels “Enofles de la Parra” i tastaren fins a quaranta-un vins. Cares conegudes i una bona munió de gent jove àvida de conèixer el món del vi, des del seu origen més bàsic, gaudiren d’una vetllada dominada per l’alegria i la festa de la transmissió liquida de la terra.

Des de Pollença arribaren per primera vegada aquests vinaters de Ca Na Vidala/Enofles de la Parra
Més notícies
Bibiloni: 'L’illa està vivint una revolució del vi, que definiria com una cerca del potencials de les varietats autòctones' | cedida
Catalina Bibiloni: “El vi de Mallorca viu una revolució basada en les varietats autòctones”
Docent i comunicadora, comparteix en aquesta entrevista com la passió transforma una aficionada en una analista sensorial de vins
Amb aquesta ja són divuit edicions que ha reunit diversos elaboradors i amants del vi al Parc de la Rectoria | Foto: C.B.
La Mostra de Vi Casolà dels Enofles de la Parra arriba a la 18a edició
Acudeixen a la cita i són protagonistes, vinaters amateurs i vinyòvols de tota la vida que conreen vinyets a diferents llocs de l'illa de Mallorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa