Balears Vadevi
Es Fangar inaugura una nova temporada dels maridatges de Can March

Passat l’estiu, la DO Pla i Llevant ha reprès els maridatges amb el restaurant Can March, de Manacor. Així, fa uns dies el celler convidat era Es Fangar que té les seves vinyes al municipi de Manacor i el celler en el de Felanitx. Prèviament al sopar s’havien reunit restaurant i celler que estudiar quins plats maridarien millor amb els vins del celler. Can March està regentat pels germans Miquel i Tolo Gelabert, cuiner el primer i el segon cuida del menjador. El celler Es Fangar va estar representat per la sommelier Carla Adrober. A judici dels assistents es pot dir que l’elecció va ser molt adequada i del gust de tothom. Una passa més en la difusió de la cuina i els vins que es fan a Mallorca.

Els plats i vins que foren oferits són els següents.

Sopes mallorquines verdures perfumades amb peix maridat amb Sa Sivina BIO 2019, vi blanc. Giró ros i premsal. 13% de contingut alohòlic. Fermentació en dipòsits d’acer.

Coca de figues amb sobrassada. Coca feta amb les darreres figues de la temporada amb sobrassada de porc negre sobre una base de pasta feta amb farina de xeixa maridat Génesis 2021, monovarietal jove de cabernet sauvignon. Fermentat en dipòsits d’acer. És un dels pocs vins negres joves del Pla i Llevant. Habitualment tots els negres passen per bota.

Llampuga que ara és el peix de la temporada amb escalivada feta amb pebres, tomàtiga i albergínia maridat amb Sa Fita BIO, blanc 2019. 13,5% de grau alcohòlic. Cahrdonnay, viognier, moscatell. Fermentació en dipòsits d’acer

Galtes de porc acompanyada dels primers moniatos de la temporada acompanyada d’una salsa de vi negre i verduretesmaridat amb Elements 2013 BIO.  24 mesos de criança en botes noves de roure francès i posteriorment embotellat. Cabernet, callet i manto negro. 14,5% de grau alcohòlic. Vi d’una extraordinària suavitat. Destaca pels seus tanins dolços.

Per acabar un postre que han inventat aquest estiu: coca de patata amb albercoc, que en aquest cas hna substituït per caqui, gelat de garrova i sobrassada amb Son P 2017. Callet, cabernet, merlot i manto negro. Fermentació feta en barriques noves de roure americà durant 8 mesos i posterior embotellat. 14,5% de grau alcohòlic.

El pròxim maridatge serà amb els vins de la bodega Butxet.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa