Es Fangar, nou protagonista del maridatge de Can Calent

El vins del celler de Felanitx harmonitzaren bé amb la cuina del xef més mediàtic de Mallorca

En aquesta ocasió, el celler convidat ha estat Es Fangar, corresponia al mes d’abril i va resultar una prova més que la cuina del xef més mediàtic de Mallorca lliga, i molt, amb els vins de la comarca del Pla i Llevant.

Carla Adrover, sommelier i encarregada comercial del celler Es Fangar,  i el xef i amfitrió Miquel Calent | DO Pla i Llevant

El dia acompanyava, per sort, ja que les mesures sanitàries obliguen a celebrar aquesta àpats a l’exterior i a l’abril, un dels mesos plujosos per tradició, mai no hi ha res segur.  Però va ser un dia de primavera tebi i assolellat i a Can Calent, a Campos s’hi estava d’allò més bé.

Es pot dir que l’aforament marcat per les restriccions pandèmiques estava al complet. I la trobada va ser un èxit.
Miquel, personalment, va explicar tots i cada un dels plats del menú de maridatge que havia pensat en aquesta ocasió i  Carla Adrover, sommelier i encarregada comercial del celler, a donar tota la informació de cada un dels vins que els acompanyaven i les seves característiques. Tots ells es defineixen com vins ecològics i vegans, per que en la seva elaboració no es fan servir productes o substàncies animals.

Coca de ratjada confitada amb nectarina verda envinada i vainilla|DO Pla i Llevant

D’entrada tastarem una Coca de ratjada confitada amb nectarina verda envinada i vainilla, harmonitzat amb Sa Fita 2019 vi blanc. chardonnay, viognier i muscat.

Caneló de pollastre rostit amb ceba confitada a l’estil de l’àvia |DO Pla i Llevant

Després un Caneló de pollastre rostit amb ceba confitada a l’estil de l’àvia, harmonitzat amb vi rosat Twenty Twelve de la anyada 2019 fet a partir de raïm Syrah, callet i manto negro.

Llom de bacallà amb pebres rostits i ametlles|DO Pla i Llevant

Llavors ens serviren un Llom de bacallà amb pebres rostits i ametlles, harmonitzat amb Son P. fet amb callet, cabernet sauvignon i merlot.

Be mallorquí amb tòfona i pistatxos |DO Pla i Llevant

El plat de carn va ser un Be mallorquí amb tòfona i pistatxos, harmonitzat amb el vi negre N’Amarat de callet, cabernet sauvignon, merlot i manto negro que madura 32 mesos en bota de roure francès i 24 mesos en botella.

Sopa de xocolata blanca amb brownie de pastanaga al pebre rosa i gelat de xocolata| DO Pla i Llevant

I les postres, Sopa de xocolata blanca amb brownie de pastanaga al pebre rosa i gelat de xocolata, harmonitzat Lo Cortinel·lo 2017. Vi blanc madurat en bota sis mesos fet amb chardonnay, viognier i giró ros.

La pròxima cita serà el darrer cap de setmana de maig amb la Bodega Miquel Oliver, de Petra.

Nou comentari