Balears Vadevi
Es Fangar, nou protagonista del maridatge de Can Calent

En aquesta ocasió, el celler convidat ha estat Es Fangar, corresponia al mes d’abril i va resultar una prova més que la cuina del xef més mediàtic de Mallorca lliga, i molt, amb els vins de la comarca del Pla i Llevant.

Carla Adrover, sommelier i encarregada comercial del celler Es Fangar, i el xef i amfitrió Miquel Calent | DO Pla i Llevant

El dia acompanyava, per sort, ja que les mesures sanitàries obliguen a celebrar aquesta àpats a l’exterior i a l’abril, un dels mesos plujosos per tradició, mai no hi ha res segur.  Però va ser un dia de primavera tebi i assolellat i a Can Calent, a Campos s’hi estava d’allò més bé.

Es pot dir que l’aforament marcat per les restriccions pandèmiques estava al complet. I la trobada va ser un èxit.
Miquel, personalment, va explicar tots i cada un dels plats del menú de maridatge que havia pensat en aquesta ocasió i  Carla Adrover, sommelier i encarregada comercial del celler, a donar tota la informació de cada un dels vins que els acompanyaven i les seves característiques. Tots ells es defineixen com vins ecològics i vegans, per que en la seva elaboració no es fan servir productes o substàncies animals.

Coca de ratjada confitada amb nectarina verda envinada i vainilla|DO Pla i Llevant

D’entrada tastarem una Coca de ratjada confitada amb nectarina verda envinada i vainilla, harmonitzat amb Sa Fita 2019 vi blanc. chardonnay, viognier i muscat.

Caneló de pollastre rostit amb ceba confitada a l’estil de l’àvia |DO Pla i Llevant

Després un Caneló de pollastre rostit amb ceba confitada a l’estil de l’àvia, harmonitzat amb vi rosat Twenty Twelve de la anyada 2019 fet a partir de raïm Syrah, callet i manto negro.

Llom de bacallà amb pebres rostits i ametlles|DO Pla i Llevant

Llavors ens serviren un Llom de bacallà amb pebres rostits i ametlles, harmonitzat amb Son P. fet amb callet, cabernet sauvignon i merlot.

Be mallorquí amb tòfona i pistatxos |DO Pla i Llevant

El plat de carn va ser un Be mallorquí amb tòfona i pistatxos, harmonitzat amb el vi negre N’Amarat de callet, cabernet sauvignon, merlot i manto negro que madura 32 mesos en bota de roure francès i 24 mesos en botella.

Sopa de xocolata blanca amb brownie de pastanaga al pebre rosa i gelat de xocolata| DO Pla i Llevant

I les postres, Sopa de xocolata blanca amb brownie de pastanaga al pebre rosa i gelat de xocolata, harmonitzat Lo Cortinel·lo 2017. Vi blanc madurat en bota sis mesos fet amb chardonnay, viognier i giró ros.

La pròxima cita serà el darrer cap de setmana de maig amb la Bodega Miquel Oliver, de Petra.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa