Es presenta com “el negre més estiuenc de la Tramuntana“, i és la més nova de les referències del celler Son Vich de Superna, de Puigpunyent, adscrit a Vi de la Terra Mallorca. “Volíem afegir un vi amable per consumir a l’estiu, lleuger, fàcil i aquest és el resultat”, explica Paul Faurie, director comercial de Son Vich de Superna. Ha estat creat per al seu consum refrigerat durant els calorosos dies d’estiu com una alternativa als refrescants blancs i rosats.
“És la resposta del celler a una demanda que és tendència ara mateix: el consumidor que no va de blancs ni de rosats demana vins negres més lleugers, com aquest que no superi els 13 graus i que es pugui servir en glaçonera”, detalla Faurie. Amb l’altura on tenim les vinyes i el celler podem fer aquest tipus de vi, perquè el cicle vegetatiu de la planta és més lent: veremam a mitjans setembre, més tard que la majoria de cellers d’altres zones, perquè aquí la temperatura és més fresca i, per tant, el raïm madura més a poc a poc, així tenim menys alcohol, més acidesa, més frescor i més aromes i tanins, que tenen tot el temps per fer-se”, remata.
Per a això s’han seleccionat raïm de les varietats ull de llebre, mantonegro i merlot, s’han fermentat amb llevats autòctons buscant la mínima extracció i maceració.

La fitxa d’un vi que cerca sorprendre
- Negre lleuger de glop llarg, llépol, elaborat buscant la seva frescor i harmonia.
- De color robí pàl·lid i capa baixa. Nas de bouquet delicat amb aromes a fruits vermells madurs, lleugeres notes de cafè, tabac, guinda i groselles. Notes fumades provinents del seu fugaç pas per bota.
- En boca és lleuger, llaminer i de textura sedosa.
- Fresc i equilibrat amb notes de fruits vermells i fumats que ens recorden al seu nas. Un negre refrescant i apetible.
- Varietat: Ull de llebre, mantonegro i merlot, conrades a una vinya de 14 anys a les parcel·les Sa Marquesa i Ses Marjades.
- Marida amb la cuina mediterrània, patés, carns blanques, fruita seca, arrossos i peixos a la planxa o en salsa.