Balears Vadevi
Es Garrover rep el premi PIMEM a la Innovació

En la gala dels Premis PIMEM 2021, la patronal de la petita i mitjana empresa de Mallorca ha volgut distingir una empresa agroalimentària mallorquina a l’apartat d’Innovació. Es tracta d’Es Garrover. El jurat ha valorat especialment un projecte de referència agrícola orientat a la promoció del cultiu sostenible de la garrova.

Joana Verger(primera per l’esquerra) va recollir el guardó per a Es Garrover a la gala de PIMEM/Cedida

“Es Garrover, segons el propi jurat, ha fet possible que molts productes manufacturats siguin avui dia una referència per a moltes cuines de Mallorca“.

Es Garrover és una empresa familiar. Durant tres generacions, s’ha dedicat de manera tradicional a la producció i transformació de la garrova, destinada al consum animal. “Jo vaig dedicar molts anys de la meva vida al sector de les finances, encara que el meu desig mes profund era poder dedicar-me a una labor més positiva i creativa, alguna cosa que aportés també un benefici a la societat i a poder ser, relacionat amb allò que havia viscut des de nena, la garrova”, diu Joana Verger propietària de l’empresa situada a Llucmajor.

“Em vaig anar de viatge al Perú i vaig descobrir que allí la garrova era la base de l’alimentació de les seves gents: una vegada molta i torrada, amb la farina resultant elaboraven els pastissos. Destil·lant la garrova obtenien un ric edulcorant. Llavors vaig pensar que jo hauria d’intentar introduir aquest nou concepte a Mallorca”.

Amb aquest bagatge, l’any 2015, després d’anys de proves i moltes gestions, va nèixer És Garrover de Mallorca. Una manera nova de considerar i revaloritzar a aquest fruit autòcton de les Illes Balears. En altres paraules, Es Garrover es va posar com meta “dignificar la garrofa i situar-la en el lloc que crec que es mereix”, assegura Verger. Així, amb aquesta intenció es va crear la línia de productes ecològics gurmet Johannis. Uns productes sense glútens i vegans que poden acompanyar plats dolços com salats.

És Garrover de Mallorca és un projecte orientat a la promoció del cultiu sostenible, no sols a nivell de producció, sinó també a nivell de gestió de recursos, conscienciat de la necessitat de participar activament en la integració social de grups amb necessitats especials.

Al web d’Es Garrover trobareu tots els productes que elaboren a partir de la garrova i una col·lecció de receptes on poder aplicar la creativitat amb aquests productes que, per cert, no tenen gluten.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa