Balears Vadevi
Esquitx, un vi geganter de Sebastià Pastor

Encara se senten els ecos de la Festa del Vi Novell de Santa Maria on el celler Sebastià Pastor ha aprofitat per presentar no només el vi novell si no també la darrera referència que s’incorpora a la carta de la bodega, un vi geganter, fent una clucada d’ull als “personatges” imprescindibles de les festes santamarieres, els caparrots o capgrossos i els gegants. I és que aquest és un vi geganter.

Es diu Esquitx i la seva imatge és una bubota. Diu Sebastià, l’amo del celler, que aquest vi “neix de la col·laboració amb la Colla de Gegants de Santa Maria del Camí, que va col·laborar amb la verema del raïm amb el qual s’ha elaborat aquest vi. Un vi dedicat al personatge més estimat de la Colla, Sa Bubota, i que dur per nom ESQUITX, en referència a allò que més li agrada fer al personatge: esquitar a tothom que se li atraca”.

La bubota entrant al celler davant l’espectació del públic/Cedida

L’autora de l’etiqueta és Malen Torrens que va sortir guanyadora de totes les propostes presentades i que ha dibuixat una carota de la bubota fent servir colors bàsics i un traç net i clar. S’ha de dir que la recaptació que s’aconsegueixi amb la venda d’aquest vi serà destinada als serveis socials del poble de Santa Maria per desig de la família Pastor.

Celler ple a la presentació d’Esquitx, a can Sebastià Pastor amb un caparrot enfilat a dalt de tot/Cedida

Un monovarietal de Premsal

  • Esquitx (Vi Novell 2022)
  • Grau alcohòlic: 12 % vol.
  • Varietats Vi elaborat a partir de la varietat autòctona Premsal Blanc
  • Verema: Verema a mà dia 26 d’agost a la vinya de davant el celler amb els membres de la colla gegantera.
  • Elaboració i criança: El vi s’elabora a partir del most flor, decantat per gravetat. Fermentat a temperatura controlada de 18ºC.
  • Fase visual: Presenta un color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Aspecte net i brillant.
  • Fase olfactiva: Aromes varietals que recorden a fruites blanques com la poma i la pera. També es poden apreciar notes anisades i de fonoll.
  • Fase gustativa: Fresc en boca, afruitat i equilibrat de llarga persistència en boca.
  • Es recomana servir entre 8 i 10ºC.
Un disseny de Malen Torrens s’ha convertit en l’etiqueta del nou vi de Sebastià PAstor/Cedida

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa