Ni l’amenaça de pluja va frenar l’assistència del personal als distints actes del programa de la Setmana Cultural del Vi de Manacor, que organitza ja fa disset anys la Confraria dels Tastavins, juntament amb l’Ajuntament de Manacor. Joan Margenats, portaveu dels organitzadors, es mostrava així de satisfet del resultat: “Va ser un èxit!”
Més de 1.500 persones vengueren a la presentació dels vins de l’anyada del Pla i Llevant. “Tanta sort que el temps ens va respectar”, perquè l’acte es va fer a cel obert, afegien. “Varen venir nou cellers (Pere Seda, Miquel Gelabert, Toni Gelabert, Can Majoral, Butxet, Miquel Oliver, Armero i Can Coleto de la DO Pla i Llevant i Ses Talaioles de Vi de la Terra Mallorca) i per primera vegada vàrem tenir un grup de música en directe“. I per fer paret, “Hiper Centro va posar tot el menjar, cocarrois, pa amb camaiot, sobrassada, mantegades, pizza…”.
Un programa complet per a tots els gustos
Si el cap de setmana va ser un èxit no ho va ser menys el curs de tast que s’ha fet pocs dies després al Molí de Can Roca, la seu de la Confraria de Tastavins. Dirigit per l’enòloga de Bodegas Bordoy, Carmina Sender, s’hi varen apuntar 35 persones. No hi cabia ningú més.
Aquestes jornades ens han deixat un caramull d’imatges, de les quals us n’oferim un recull perquè vegeu que en Margenats no ha exagerat gens. I, si hem de jutjar pel que es veu, els joves han entrat de ple en el món del vi i aprecien les iniciatives que els permeten gaudir d’una copa de bon vi i de la gastronomia i la cultura de la terra.








