Balears Vadevi
Èxit de participants en el ‘Coneix el producte de la teva terra’, a Campos

La jornada ‘Coneix el producte de la teva terra’ realitzada al Casal Can Pere Ignasi de Campos ha conclòs amb èxit. L’esdeveniment ha reunit més de 80 participants entre productors agroalimentaris locals i empreses interessades a incorporar productes de proximitat als seus establiments comercials, turístics i de restauració, agroturismes, restaurants i botigues.
L’objectiu principal de la jornada era establir vincles comercials entre els pagesos productors i les empreses a través d’un format innovador tipus ‘speed dating’, cosa que permet trobades àgils i directes per fomentar acords i col·laboracions comercials. Hi ha hagut una gran varietat de productors i productes (vi, formatges, carn, verdures, sal, infusions, fruita, oli…) i també han assistit potencials clients de diferents sectors on especialment han destacat empreses relacionades amb la restauració i el turisme.

La trobada ha tengut un format innovador tipus ‘speed dating’, cosa que permet trobades àgils i directes per fomentar acords i col·laboracions comercials./UPM


Aquesta jornada ha estat organitzada per Mallorca Rural juntament amb els ajuntaments de Campos, Ses Salines, Felanitx i Santanyí, i amb la col·laboració de les entitats agràries i el suport de la Conselleria d’ Agricultura, Pesca i Medi Natural i del Consell Insular de Mallorca.
L’acte ha reforçat el compromís amb la sostenibilitat i l’economia circular, i a oferit als productors una plataforma per expandir la seva xarxa de contactes i generar noves oportunitats comercials. Mallorca Rural i les entitats col·laboradores han valorat molt positivament aquesta iniciativa i han manifestat la seva voluntat de donar continuïtat a aquest tipus d’accions per continuar impulsant el sector agroalimentari local.

Acostar la producció d’aliments de km0 a les botigues de proximitat enfortirà la relació directa entre productors i consumidors/UPM

Satisfacció general i indicis de continuïtat

La batlessa de Campos, Francisca Porquer, destacava l’impacte de la jornada en el sector local afirmant que “posa un abans i un després en els negocis del sector d’agricultura i ramaderia de
Campos i la zona de migjorn”. Per la seva banda, Malén Llull, gerent de Mallorca Rural, subratllava la importància de l’esdeveniment afirmant que “aquesta jornada està enfocada a connectar i fer xarxa entre productors i entitats interessades en aquest producte”. Finalment, el conseller d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, Joan Simonet, remarcava la necessitat de promoure i defensar el producte local, afirmant que “una demanda que es tenia dels productors era la promoció i defensa del producte local i iniciatives com aquesta donen les eines per fer-ho possible”.

Entre les organitzacions que hi ha darrere aquesta iniciativa, es troba Unió de Pagesos de Mallorca. “Tenc la impressió que ha estat una primera passa molt xula. Primera de moltes. I també tenc la impressió que a la pagesia, com a Mallorca en general, no valoram prou les coses que feim bé. El dia que ens llevem les manies i els complexos de damunt arribarem on voldrem. Com a pagesos i com a País. Molt satisfet del paper que hem estat capaços de jugar des de la Unió de Pagesos de Mallorca: estirant a totes les organitzacions del sector, a Mallorca Rural (que ha tengut un paper fo-na-men-tal), convencent a Ajuntaments, Conselleria i funcionaris. Una feinada feta entre tots!” comentava poques hores després el seu gerent i portaveu, Joan Gaià.

Productors, organitzadors i autroritats han valorat positivament aquesta primera trobada/Mallorca Rural

A la vista de l’èxit d’aquesta primera convocatòria, queda sobre la taula la possibilitat de fer-ne més en el futur. Només queda pendent comprovar els resultats en l’àmbit de negoci d’aquest tipus d’iniciatives.

Més notícies
L'objectiu és mostrar als empresaris de la comarca els avantatges de comprar producte local/Mallorca Rural
Demà, primera trobada ‘B2B’ entre pagesos i clients potencials, a Campos
Una trentena de productors agroalimentaris i altres tants empresaris s'han apuntat a aquesta primera de les dues experiències convocades des de Mallorca Rural
Tots els ulls estaran pendents dels fruits d'aquest primer contacte entre sector turístic i pagesos, cara a la temporada vinent/APAEMA
Pagesos i hotelers cara a cara pel producte local
Cinc organitzacions agràries participen en una trobada sobre turisme i producte local que cerca l'entesa dels dos sectors

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa