Balears Vadevi
Experts gastronòmics internacionals mariden vins de les Illes i porc negre

La finca Es Bosc Vell, a Petra, ha estat l’escenari aquest dijous de la visita d’una quinzena de prescriptors gastronòmics internacionals per conèixer el sistema de producció del porc negre mallorquí, l’única raça autòctona de porc que hi ha a les Illes Balears.

Els prescriptors, que provenien de països com Alemanya, Regne Unit, Irlanda, Suïssa i els Estats Units, alguns d’ells origen de bona part del turisme que ens visita, han destacat la qualitat i l’alt grau de benestar animal dels porcs negres de Mallorca després de la visita a la finca. «Hem vingut a conèixer els productes d’alta qualitat de Mallorca i el d’aquests porcs és un cas molt peculiar, perquè tenen molt d’espai a l’aire lliure i això és molt positiu», ha destacat Philipp Elsbrock, director de la revista alemanya especialitzada en producte gastronòmics ‘Falstaff’.Aquesta missió comercial inversa ha estat coordinada per la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, i organitzada per l’ICEX (Espanya Exportacions i Inversions), una entitat pública empresarial vinculada al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. A l’acte hi ha assistit la consellera d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, i el director general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, Aram Ortega, que ha destacat que aquestes accions són «imprescindibles per donar a conèixer el nostre producte fora d’Espanya i així internacionalitzar el producte, i que això doni més prestigi». Luis Miguel Herrero, responsable de l’ICEX a les Illes Balears, ha explicat que l’objectiu d’aquestes missions és que «els prescriptors coneguin els productes i les empreses, i després escriguin favorablement als mitjans de comunicació en els quals treballen».

La consellera Mae de la Concha i el director general Aram Ortega amb els convidats/CAIB

Els prescriptors internacionals han tastat productes elaborats amb porc negre mallorquí. En concret, embotits, hummus de cigrons amb essència de sobrassada de porc negre mallorquí des de la tradicional sobrassada fins derivats innovadors ideats pel xarcuter Xesc Reina per a Can Company, filet de coll de porc negre mallorquí i ensaïmada feta amb saïm de porc negre mallorquí amb ametlles provinents de la IGP Ametlla de Mallorca.

Maridatge amb vins de Mallorca i d’Eivissa «amb molta personalitat»

El vi de Mallorca i d’Eivissa ha acompanyat també aquest dinar. El sommelier del restaurant Zaranda, Josep Juhé, triat com a millor sommelier de les Balears 2022, ha estat l’encarregat de fer el tast. S’han servit quatre vins, un per a cada un dels plats. L’aperitiu ha estat maridat amb un vi blanc monovarietal autòcton, de Giró Ros, de la DO Pla i Llevant de Mallorca, el primer plat s’ha servit amb un vi negre monovarietal autòcton, de Manto Negro, de la DO Binissalem; el segon plat, amb un vi negre monovarietal autòcton, de Callet, de Vi de la Terra de Mallorca; i les postres, amb un vi blanc escumós de Vi de la Terra d’Eivissa. Un dels prescriptors convidats, especialitzats en vi, ha destacat «que els vins de les Balears tenen molt de futur, són agradables i amb molta de personalitat, i a més, Mallorca té moltes varietats autòctones, com gorgollassa, giró ros mantonegro, i se fan molts de vins interessants».

Un menú amb distintes elaboracions amb el porc negre com protagonista/CAIB

La missió inversa del formatge a Subaida i Son Vives

Els periodistes i prescriptors es traslladen aquest divendres, 1 d’abril, a Menorca per conèixer el procés de fabricació del formatge de la DOP Mahón-Menorca. La missió inversa consistirà en la visita a la finca de Subaida per veure l’elaboració del formatge i després visitaran Son Vives, on participaran d’una sessió al voltant de l’anàlisi sensorial del formatge a càrrec d’una experta tastadora del Consell Regulador de la DOP Mahón-Menorca. Tindran l’oportunitat de tastar també el producte amb un menú basat en croquetes, ous, confitures, coques, embotits, vi i oli de Menorca. Cada any s’elaboren a Menorca 3.161 tones de formatge i 2.500 tones de formatge emparat en la DOP Mahón-Menorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa