Balears Vadevi
La família Sureda de Son Vell desenterra el vi que fa criança sota terra

Ja és tot un ritual que s’espera amb delit any rere any: La família Sureda de Son Vell convoca els amics a la cerimònia de desenterrar el vi que dorm sota terra mentre s’afina al compàs del pas dels dies i de les estacions. Va ser dissabte quan en Toni Sureda va obrir el clot tapat mesos enrere, que guarda gelós les botelles del negre corrent de Son Vell.

“En tenim 400 d’enterrades del Son Vell 2019 que un cop ha passat un any per bota s’embotella i s’enterra”, diu la seva germana, Maria, qui ens ha fet de notari de la treta del vi. “Vam treure les necessàries per berenar. Les anam traient a mesura que les demanen els clients per tal que passin directament de sota-terra a la taula”, afegeix Maria.

Toni Sureda obrint el clot /Cedida

El procediment se segueix escrupolosament any rere any amb petites variacions que són fruit de les ganes d’experimentar d’en Toni que és esperit inquiet i necessita provar per millorar aquest producte tan especial. “Enguany hem incrementat profunditat. Les que estan més amunt estan un metre baix terra i les de més avall a 2,20 metres”, explica Maria Sureda detallant una novetat que ara es veurà com a afectat a l’evolució del Vi Corrent.

Son Vell 2019, de varietats locals

El Son Vell 2019, que denominen Vi Corrent, és un vi fet a partir de varietats locals. “Duu Callet i Fogoneu Mallorquí més o manco en una proporció de 60% callet, 40% Fogoneu”, ens diuen des de Son Macià.

En acabar el berenar de festa que seguir a la treta, es tornà a tapar el clot perquè el vi continuï adormit encara uns dies més a l’espera de veure la llum en tota la seva expressivitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa