Balears Vadevi
XXVIII Festa del Vi a la Fresca de Can Majoral, pensant amb la verema

Els Oliver de Can Majoral, Andreu, Mireia i Andreu, han fet un any més la Festa del Vi a la Fresca, al celler, a Algaida, i ja fa trenta anys de la primera. Els comptes són correctes per què durant dos anys, per mor de la pandèmia, no la varen poder celebrar. Aquesta trobada “és un acte d’agraïment a tota la gent que ens ha ajudat a tirar endavant aquest projecte vitivinícola, si durant tots aquests anys no haguéssim comptat amb la vostra ajuda i el vostre amor, avui no seríem dalt de l’escenari i ja en duim vint-i-vuit edicions”, va dir Andreu Oliver Tril en la seva intervenció obrint la festa.

En la seva intervenció va expressar el temor dels que estan al capdavant del celler que enguany es torni a produir una nova situació de baixa producció de raïm a causa de la sequera que, com ja va passar l’any passat, va provocar una verema molt curta. “Enguany tampoc no ha plogut com era d’esperar i pot ser, reconegueren, tornarem a tenir una verema de sequera. A hores d’ara, admeteren, no queda gens de vi blanc ni de rosat i del negre, ben poc”.

El convidat a fer el “pregó” va ser Rafel Ribó que va fer una extraordinària xerrada sobre drets humans i vi, per explicar que la producció de vi no és només una qüestió gastronòmica, sinó també legal, social i ètica, que cal ser conscients de la realitat que hi ha darrere cada botella. Un repàs de com el vi ha estat històricament símbol de celebració i convivència i com hauria de ser símbol de respecte i dignitat per a totes les persones involucrades en la seva producció, en definitiva, defensant que el vi és un dret.

Durant l’acte es va presentar la publicació d’un nom tom de l’Inventari de les varietats tradicionals de les Illes Balears en aquest cas està referit a la vinya i les varietats locals d’aquesta planta del qual en són autors Llorenç Payeras i Jaume Falconer.

També hi va haver una part musical, que enguany va anar a càrrec dels xeremiers Mateu Mulet i Càndid Trujillo que varen animar l’inici de la festa amb algunes tonades. I s’ha de ressenyar especialment l’actuació d’Enrique Sánchez, Tomeu Mut i Xesc Crespi que oferiren una divertidíssima i emocionant actuació, un concert càlid i apassionat de flautes i piano que varen preparar expressament per a la festa del vi, que es va acompanyar d’un varietal de Mantonegro, de la casa ben fresc, preludi del tast que vendria després.

En acabar es varen retirar les cadires i en el seu lloc es posaren les taules preparades amb el menjar que varen poder gaudir els prop de 600 convidats a la festa que dona el sus a l’estiu.

El pati del celler es va omplir de gom a gom/J. Ll. Llabrés
Mateu Mulet i Càndid Trujillo, xeremiers/J.Ll.LLabrés
Andreu Oliver Tril va aprofitar per recomanar Inventari de les varietats tradicionals de les Illes Balears, de Llorenç Payeras i Jaume Falconer/J.Ll. Llabrés
Rafel Ribó va parlar de vi i drets humans/J.Ll.Llabrés
Vins del celler Can Majoral que es pogueren tastar a la festa/J.Ll.Llabrés

Enrique Sánchez i Xesc Crespi en un moment de l’actuació/J.Ll.Llabrés

Andreu Oliver Tril, Mireia Oliver i i Andreu Oliver, amb el conseller Joan Simonet/CAIB
El vi i la bona companyia varen ser els protagonistes de la vetllada/CAIB






Més notícies
El pati del celler va registrar un ple absolut en aquesta 27ena edició de la Festa del Vi a la fresca de Can Majoral/Can Majoral
Can Majoral suma una edició més a la ‘Festa del Vi a la fresca’
Amb aquesta són 27 les organitzades pel celler per agrair la col·laboració d'amics i veïns d'Algaida en les tasques de la vinya i el celler
Cinc-centes persones celebraren l'estiu amb la família de Can Majoral/Catalina Bibiloni
Can Majoral enceta l’estiu amb la 26ena Festa del Vi a la Fresca
Va ser la presentació oficial del Capgiró Negre, fet amb la varietat Giró Negre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa