Balears Vadevi
FEVI 2022 escalfa motors

Dilluns dia 7 de març és el dia D, torna FEVI, el Festival del Vi de Mallorca, i en aquesta setena edició vol deixar enrere dos anys de malson pel sector de la distribució, que també han estat mals de passar pel promotor de la fira, Isla Catavinos.

La darrera vegada que es va convocar el FEVI, l’any 2020, érem encara aliens al que s’acostava ja que pocs dies després es decretava l’estat d’alarma i el confinament i un allau de restriccions que posarien l’economia contra les cordes. Aquesta és, per tant, la cita del retrobament i té tota la pinta d’una festa.

Els que us acosteu al Palau de Congressos de Palma tindreu l’ocasió de gaudir i degustar els vins i destil·lats premium de més de noranta cellers i productors locals, nacionals i internacionals, així com d’intercanviar opinions amb els professionals responsables i propietaris d’aquestes. Entre les activitats previstes hi ha el concurs-tast a cegues per a sommeliers professionals amb un jurat d’experts  i amb premis pel guanyador i fianlistes i la taula rodona “El Vi en l’Actualitat: Modernitat o Tradició”,  entre experts i personalitats del sector en la qual es debatran punts com a tradició o modernitat, les noves tendències de viticultura i elaboració, els nous estils de fer vi, la volta als orígens o l’ús de les noves tecnologies.

I també ponències sobre la importància del Màrqueting i les Xarxes Socials en el món del vi en l’actualitat. Negocis de mercat a través de la Marca o la recuperació de les vinyes velles.

Curs de tast exprés a càrrec del sommelier Daniel Árias, en el PREFEVI/Cedida

Prèviament a aquesta intensa jornada hi ha hagut el que en petit comité es diu PREFEVI, amb una sèrie d’activitats que han servit per anar generant ambient i entre les quals hi destaca un curs de tast exprés  dirigit per Daniel Árias, sommlier i director comercial d’Isla Catavinos, que va ser una oportunitat per conèixer el què s’ha de saber  per tastar els vins que trobarem a FEVI, i un tast a Bodegas Ribas, una vertical histórica que de la mà dels germans Araceli i Javier es va poder fer un recorregut per la historia del celler amb la primera anyada, en magnifiques condicions de tastar, i la darrera que encara està per comercialitzar, d’alguns dels seus vins emblemàtics: Sió ( 2000-2016-2020 ) Desconfío ( 2012-2018-2020 ) i Ribas de Cabrera ( 1998-2010-2020 ). S’ha de fer menció, també que es va poder degustar, maridat amb el Desconfío unes postres  especialmente creades per aquesta ocasió d’Ariadna Salvador.

Araceli i Javier Servera, de Bodegas Ribas, presidiren el tast vertical històric de Sió, Desconfió i Ribas de Cabrera/Cedida



 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa