Balears Vadevi
Finca Sa Punta, viticultors fidels al merlot

Finca Sa Punta és un projecte familiar que té com a promotor principal a Narcís Vilaire i la seu a aquesta finca del terme de Sineu, del mateix nom. Es defineixen com a viticultors i el seu cor està amb la varietat Merlot, a la qual dediquen tot el seu esforç. Fan una producció petita que distribueixen sobretot a alguns restaurants de Mallorca i vinoteques i entre amics.

És un vi per gaudir en família, segons puntualitza Vilaire. Adscrit a Vi de la Terra Mallorca, el seu monovarietal de Merlot Finca Sa Punta ha conegut distintes presentacions, però ha mantengut les seves característiques des de l’inici: Un vi fresc i afruitat fet a partir del mètode tradicional que va bé amb plats potents, carns vermelles o formatges, pastes i arrossos. Ara amb la seva etiqueta definitiva viu el moment de la consolidació.

Tota la vinya, situada en aquesta finca de Sineu, és de la varietat Merlot/Cedida

Què és Finca Sa Punta? Quin tipus de projecte hi ha darrere?

Finca Sa Punta és una finca familiar on residim la família. Actualment, a la nostra finca la majoria d’arbres conrats són oliveres i ceps, la producció dels quals es fa a escala particular i va sorgir com a hobby. La finalitat de comercialitzar el vi simplement respon a cobrir les despeses de la finca i gaudir personalment de la petita producció.

Heu triat una varietat única a la qual hi dedicau tots els esforços. Per què?

Hem volgut fer una producció monovarietal de 100% merlot, ja que en el moment de sembrar els ceps (l’any 2015) era poc vist a Mallorca un vi únicament amb aquesta varietat. Vàrem voler ser diferents.

Per quin tipus de maneig us decantau? I per què?

Nosaltres ens decantam per un manteniment tradicional i manual per la petita extensió que tenim conrada.

El vi té ja la seva etiqueta definitiva, no?

Com que som uns viticultors petits, volíem que cada anyada quedés personalitzada amb un referent familiar. Però a causa de tota la burocràcia que suposa el canvi d’etiqueta, ens hem decantat en deixar un disseny definitiu.

El vi amb la seva darrera i definitiva imatge/Cedida

On va la vostra producció? En quin consumidor pensau quan feis el vostre vi?

La nostra producció bàsicament es destina a petits restaurants, cellers, vinoteques…, del Pla. També en l’àmbit d’amistats i família.

Què pensau del món del vi de Mallorca? Com veis la producció que es fa i el futur que l’espera?

Realment trobam que s’ha augmentat molt l’afició per aquest món. La producció és millor any rere any i s’està fent una gran promoció nacional en tema de fires per donar-se a conèixer. Per la qual cosa, amb aquesta gran feina en conjunt (viticultor, bodeguer, certificacions…) consideram que el futur és propici, res a envejar de les altres comunitats.

Què té i que li falta?

És un vi de molta qualitat, però li falta poder tenir grans extensions com les de la Península per poder lluitar amb els preus que ells marquen.

Més notícies
La mà experta del vinyòvol sabrà on ha de fer el tall per afavorir el desenvolupament de la planta/M.T
La poda de la vinya, entre la necessitat i les bones pràctiques
La vinya agraeix amb millors rendiments haver fet una poda amb seny i paciència
L'interès creixent per les varietats ancestrals per vinificar és a l'origen d'aquest llibre/CAIB
El llibre dels noms de les varietats de raïm, a l’abast de tots
Agricultura edita un recull de mencions publicades des del 1787 en paper i digital

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa