Balears Vadevi
La ‘Fira de Producte Local’ prova sort a la Fira de Tardor de Marratxí

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural, a través de la Direcció General de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, impulsa aquest diumenge, 9 de novembre, la II Fira del Producte Local, que tindrà lloc a Sant Marçal (Marratxí), en el marc de la XXIV Fira de Tardor, organitzada per l’Ajuntament de Marratxí.

La Fira reunirà una trentena d’elaboradors i productors de Mallorca, Menorca i Eivissa, que oferiran una àmplia mostra de productes agroalimentaris elaborats, cultivats o produïts a les Illes Balears. L’objectiu és donar visibilitat al producte local i a la tasca de les petites empreses, cooperatives i explotacions agràries i ramaderes de les Illes Balears, a més de fomentar el consum responsable i de proximitat i estrènyer el vincle entre el productor i el consumidor.

El director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha destacat que «la Fira del Producte Local és una oportunitat per acostar a la ciutadania el valor del producte de les Illes Balears i reconèixer l’esforç d’aquells que el fan possible». Llabrés ha afegit que «amb aquesta segona edició consolidam un espai de trobada entre productors i consumidors; aquest contacte és fonamental per establir relacions de confiança entre el sector primari i el client final, i que aquesta confiança es tradueixi en vendes per als nostres productors».

Una oportunitat per bescanviar bons de producte local!

La II Fira del Producte Local se celebrarà a l’esplanada de Sant Marçal, de 10.00 a 16.00 hores, i serà un aparador de la gran diversitat de productes que ofereixen els pagesos de les Balears. A més s’hi podran bescanviar bons de producte local, en cas que els productors encara en tenguin de disponibles.

Entre els participants hi haurà cellers i productors de vi com Pere Seda, Bodegas Rossneu, Sa Cabana, Sa Catarina, 7103 Petit Celler, Bodega Can Morgan i Bodega Conde de Suyrot; productors d’oli com ara Finca Treurer, Oli Son Matge i Sa Caterina; formatgeries com Formatges Fet a Son Garrova, Formatges Torre Trencadeta i Santa Cecília Ferreries (Formatge Maó-Menorca), i productors de mel com Sa Mel·lífera, Beia Negra, Balàfia i Illa de Mel Menorca.

També hi participaran productors de confitures, fruita i hortalisses com Hort de Sa Vall, S’Hort de Baix i Fruita Picó Ximelis, a més de Can Blai, que oferirà embotits, confitures i hortalisses. L’oferta dolça i artesanal comptarà amb Forn i Pastisseria Trias i Associació Es Rafal Negre, mentre que T’Estim presentarà la seva gamma d’infusions i tes ecològics.

Per la seva banda, Butxi Hot Sauce & Spices mostrarà les seves salses i condiments, Caragolers de Muro oferirà caragols i Licors Moyà i Mandragora Hidromel aportaran begudes espirituoses i hidromel. A més, hi seran presents productors de sal marina, com Flor de Sal d’Es Trenc, i representants d’aliments de qualitat com la Indicació Geogràfica Protegida Ametlla de Mallorca.

Més notícies
Agricultura ha impulsat aquesta mostra arran de les peticions traslladades des dels sectors agroalimentaris/CAIB
La Fira de Producte Local, novetat en el programa festiu de la Diada
Durant tres dies una trentena de productors de l’arxipèlag participaran en la Fira del Producte Local, que enguany gestiona per primera vegada la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural
La parada és punt de trobada amb els diferents productes de proximitat des dels alimentaris als d'artesania/CIM
El producte local se’n va de fira amb el Consell de Mallorca
Un estand itinerant en les fires municipals acollirà una mostra representativa dels productes amb marca de qualitat fets a l'illa

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa