Balears Vadevi
La Fira del Vi Pollença 2024 celebra la seva XXI ena edició

“Com gairebé totes les coses bones de la vida, en la seva elaboració el vi requereix paciència, cura i delicadesa, bon gust, experiència i innovació. I això és exactament el que fan els 38 cellers mallorquins, un d’ells es presenta per primera vegada, que participaran en l’edició de la Fira del Vi d’enguany que tendrà lloc al claustre de Sant Domingo, els dies 27 i 28 d’abril. A ells se sumen amb molta il·lusió alguns representants de la DO Montsant amb qui col·labora l’Associació de Vi Primitiu, fundadora i organitzadora d’aquest esdeveniment juntament amb l’Ajuntament de Pollença”. D’aquesta manera s’anuncia la Fira del Vi de Pollença d’enguany, la més antiga del sector amb més dues dècades de recorregut.

Enguany l’Ajuntament de Pollença està treballant conjuntament amb Vi Primitiu perquè l’agermanament de Fires entre la Fira del Vi de Pollença i la Fira del Vi de Falset sigui un fet oficial. La Fira del Vi de Falset ha estat la mostra on la de Pollença s’ha inspirat per fer realitat el seu projecte.

“Estam convençuts que la màgia de la Fira del Vi de Pollença, es basa a poder xerrar directament amb els cellers, saber més d’aquest món que ens apassiona. I, al mateix temps, els productors de vi tenen l’oportunitat de conèixer els seus seguidors, saber més de les seves preferències, perfeccionar els seus vins i presentar noves propostes en cada edició. A més, podreu aprofundir en aquesta experiència sobre alguns cellers i els seus vins acudint a la zona de tast que des de fa tres edicions se situa a l’exterior del claustre perquè els pugueu conèixer i gaudir amb la tranquil·litat que mereixen”, expliquen els organitzadors.

La fira que és més que una fira

A l’acte s’ha presentat l’edició d’enguany, s’ha donat a conèixer el guanyador el concurs de la imatge gràfica que il·lustrarà el cartell de 2024, s’han desvetllat els cellers participants, així que com totes les activitats que es duran a terme, tant les del mateix cap de setmana com les que es faran paral·lelament. La inauguració oficial de la Fira del Vi serà dissabte dia 27 d’abril a les 10.00 h. Aquest primer dia l’horari serà ininterromput de 10.00 a 20.30 h. Diumenge serà de 10.00 a 14.00 h. Cal recordar que la taquilla sempre tancarà una hora abans. El preu de l’entrada serà de 15 € i inclourà un val de descompte de 5 € per la compra de vi a la mateixa fira.

Pel que fa als cellers, enguany n’hi participaran 38 de Mallorca, i un d’ells es presenta per primera vegada a la fira. A més, tots ells formen part de les tres Denominacions d’Origen (DO) que trobam a l’illa: DO Pla i Llevant i DO Binissalem i la IGP Vi de la Terra Mallorca. Acudiran també 18 cellers de la DO Montsant i en total, es podran tastar uns 250 vins.

Tota aquesta informació s’ha de recollir a un cartell representau que constituirà la imatge gràfica de l’edició del 2024. Com ja és habitual des de fa uns anys, aquest disseny es tria mitjançant un concurs que convoca l’Ajuntament de Pollença. Enguany, el guanyador ha estat Joan Cerdà, amb una imatge anomenada “Taps”. A la presentació ha comentat que “cercava una imatge que tengués certa notorietat”. Per això, ha explicat que s’ha inspirat en la bellesa dels taps pel seu material i també perquè representen l’obertura de la botella de vi i l’inici de la degustació.

Després de vint-i-una edicions, els punts forts de la Fira del Vi són evidents. Per una banda, per part dels visitants, té un valor especial poder xerrar directament amb els cellers i conèixer el món vinícola de més a prop. Per altra banda, els productors de vi tenen l’oportunitat de parlar amb els seus seguidors, saber més de les seves preferències, perfeccionar els seus vins i presentar noves propostes. A més, es podrà aprofundir en l’experiència acudint a la zona de tast, que enguany celebrarà la seva quarta edició, i que des de la seva creació se situa a l’exterior del Claustre. Així, els vins i els seus cellers i creadors es poden gaudir amb més tranquil·litat.

Organitzadors i autoritats pollencines a Son Brull, durant la presentació de la fira /MICER

Al voltant de 240 referències per tastar

Els 38 cellers participants de Mallorca són: Ses Talaioles, Àngel, Son Prim, Vidal Serra, Can Vidalet, Sebastià Pastor, Can Xanet, Olorón, José L. Ferrer, Ca’n Feliu, Castell Miquel, Blanca Terra, Dalt Turó, Moritx, Miquel Oliver, Conde de Suyrot, Son Campaner, Canyelles i Batle, Son Bordils, Butxet, Pere Seda, Karretània, Can Axartell, Son Puig, Macià Batle, Binigrau, Son Ramon, Taujana, Can Coleto, Son Juliana, Vi Rei, Tianna Negre, Can Majoral / Mesquida Mora, Ses Rotes (nou celler), Son Vic de Superna, Es Verger i Es Fangar.

A banda del programa d’actes emmarcat dins els dies 27 i 28 d’abril, també se celebraran una sèrie d’activitats paral·leles durant els dies previs: Per una banda, divendres dia 19 d’abril el saló del Reial Club Nàutic del Port de Pollença acollirà una conferència sobre “La recuperació de varietats minoritàries de vinya a les Illes Balears. Recull de mencions des de l’any 1787”, a càrrec de la Doctora Carme Garau Taberner, cap de Producció Vegetal de l’Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera de les Illes Balears (IRFAP), i d’Antoni Puig Palerm, historiador i arqueòleg. L’acte serà a les 19.30 h.

Per altra banda, el mateix cap de setmana de la fira, divendres dia 26 d’abril, s’inaugurarà l’exposició “Cartells que han il·lustrat les diferents edicions de la Fira del Vi de Pollença”.

També s’aprofitarà per donar la benvinguda als representants de Falset. L’acte es tancarà amb el concert de Jazz MG Quartet. Tot això se celebrarà a l’envelat de l’exterior del Claustre, a partir de les 20.00 h.

Per últim, els dos dies de fira, 27 i 28 d’abril, es duran a terme una sèrie de tasts comentats a l’envelat de l’exterior del Claustre. Seran a càrrec dels cellers Ses Talaioles, Son Prim, Can Vidalet, Can Xanet, Olorón, Castell Miquel, Conde de Suyrot, Son Bordils, DO Montsant, Can Axartell, Son Puig, Vi Rei i Ses Rotes.

A la presentació, el representant de l’Associació Vi Primitiu, Josep Bibiloni, ha destacat que és un esdeveniment idoni per gaudir del món del vi, això sí, sempre amb moderació a l’hora de consumir alcohol. A més, també ha donat algunes informacions pràctiques, com consultar el llibret que es repartirà a l’entrada per ubicar els cellers o escopir els vins (una vegada tastats) per poder tastar-ne d’altres.

Per altra banda, el regidor d’Impuls Econòmic, Toni Cànaves, ha explicat que des d’aquesta àrea es vol posar en valor el producte vinícola local, que a la vegada té repercussió arreu de Mallorca. També ha destacat que es reforçaran les línies de transport públic amb direcció a Pollença perquè no s’hagi d’utilitzar el vehicle privat. Per últim, el batle de Pollença, Martí March, ha conclòs que en la societat actual, cada vegada més, s’imposa la cultura del vi, que representa una font de riquesa i cultura. A més, ha insistit en que també és un element important per l’impuls econòmic del municipi de Pollença.

Més notícies
La Fira del Vi de Pollença ha rebut enguany prop de quatre mil persones en el seu vintè aniversari/micerstudio
La Fira del Vi de Pollença bat rècord de públic en el seu escenari habitual
El Claustre de Sant Domingo ha tornat a acollir els cellers en el vintè aniversari
Per ventura la fira més popular del vi de tota Mallorca registrà un ple absolut/cedida
La Fira del Vi de Pollença mostra el múscul del sector
Un recorregut en imatges per la fira de les fires del vi de Mallorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa