El Consell de Mallorca ha celebrat, aquest dissabte, la Festa de la Pastisseria i dels Forns per segon any consecutiu en el marc de la Diada de Mallorca, un esdeveniment que s’ha consolidat amb un gran èxit de participació.
La consellera de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Pilar Amate, ha donat el tret de sortida de la festa més dolça de l’any, i ha lliurat els reconeixements a pastissers i forners pel seu compromís, ètica i excel·lència.
La Festa ha consistit en una mostra d’especialitats locals i en una mostra de cuina en directe. També s’ha retut homenatge a pastissers i forners destacats per l’excel·lència i la seva feina i compromís per mantenir les receptes tradicionals.
Durant l’acte de lliurament de reconeixements, la consellera Amate ha felicitat a tots els homenatjats «per la seva excel·lència, treball i dedicació» i ha explicat que «l’organització d’aquesta festa, que té una gran acollida, té com a objectiu fer valer la tradició i la varietat de pastisseria i de forns que ens delecten amb els seus productes de qualitat, i que han sabut conjuminar tradició i innovació adaptant-se als nous gustos dels consumidors».

Pilar Amate ha remarcat que «aquest esdeveniment neix amb la idea de donar un merescut reconeixement a aquests professionals, que ens ofereixen una gran varietat de postres típiques que formen part de la nostra gastronomia i que amb el pas dels anys han sabut mantenir l’essència de les receptes tradicionals, però adaptar-se a les noves tècniques i presentacions».
Reconeixements a l’excel·lència i dedicació
Així, els reconeixements han estat:
● A la Tradició i Producte Local: Galetes Gori de Muro
● A la Tradició i Producte Local: Forn de ca sa Camena
● A la Trajectòria i a la Constància: Ca na Cati Pastisseries
● A la Trajectòria i a la Constància: Miquel Pujol (Forn de sa Pelleteria) a títol pòstum, l’han recollit els seus fills
● A la Innovació i la Creativitat: Narez i Cuart
• A la Revelació: Palma Bread
● A l’Ús de Productes Locals, Farines de Varietats Tradicionals i Producció Pròpia: Forn i Pastisseria Benet Barón
● A la Constància i Dedicació al Gremi de Forners i Pastissers de les Illes Balears: Pep Magraner (exgerent de l’Associació de Forners i Pastissers de Balears)

Expositors i cuina en directe
L’esdeveniment gastronòmic representà una bona oportunitat per conèixer les darreres innovacions de rebosteria i tastar les especialitats dels vuit participants d’enguany: Forn i Pastisseria Trias, L’Oliva, Forn Fondo, Pastisseries Ángel, Gluky Palma, Forn de Búger, Narez i Cuart i Galletes Gori de Muro.
Ha consistit en una mostra gratuïta de productes d’elaboració de pastisseria i forn amb ingredients i productes de proximitat. També hi ha hagut un espai dedicat a la cuina en directe en el qual cada establiment participant ha disposat d’un temps per fer una demostració de les seves tècniques.