Balears Vadevi
Vuit forners i pastissers destacats per servar les receptes tradicionals

El Consell de Mallorca ha celebrat, aquest dissabte, la Festa de la Pastisseria i dels Forns per segon any consecutiu en el marc de la Diada de Mallorca, un esdeveniment que s’ha consolidat amb un gran èxit de participació.

La consellera de Promoció Econòmica i Producte de Mallorca, Pilar Amate, ha donat el tret de sortida de la festa més dolça de l’any, i ha lliurat els reconeixements a pastissers i forners pel seu compromís, ètica i excel·lència.

La Festa ha consistit en una mostra d’especialitats locals i en una mostra de cuina en directe. També s’ha retut homenatge a pastissers i forners destacats per l’excel·lència i la seva feina i compromís per mantenir les receptes tradicionals.

Durant l’acte de lliurament de reconeixements, la consellera Amate ha felicitat a tots els homenatjats «per la seva excel·lència, treball i dedicació» i ha explicat que «l’organització d’aquesta festa, que té una gran acollida, té com a objectiu fer valer la tradició i la varietat de pastisseria i de forns que ens delecten amb els seus productes de qualitat, i que han sabut conjuminar tradició i innovació adaptant-se als nous gustos dels consumidors».

L’elaboració de pastisseria en directe va despertar l’interès del públic/CIM

Pilar Amate ha remarcat que «aquest esdeveniment neix amb la idea de donar un merescut reconeixement a aquests professionals, que ens ofereixen una gran varietat de postres típiques que formen part de la nostra gastronomia i que amb el pas dels anys han sabut mantenir l’essència de les receptes tradicionals, però adaptar-se a les noves tècniques i presentacions».

Reconeixements a l’excel·lència i dedicació

Així, els reconeixements han estat:

● A la Tradició i Producte Local: Galetes Gori de Muro

● A la Tradició i Producte Local: Forn de ca sa Camena

● A la Trajectòria i a la Constància: Ca na Cati Pastisseries

● A la Trajectòria i a la Constància: Miquel Pujol (Forn de sa Pelleteria) a títol pòstum, l’han recollit els seus fills

● A la Innovació i la Creativitat: Narez i Cuart

•  A la Revelació: Palma Bread

● A l’Ús de Productes Locals, Farines de Varietats Tradicionals i Producció Pròpia: Forn i Pastisseria Benet Barón

● A la Constància i Dedicació al Gremi de Forners i Pastissers de les Illes Balears: Pep Magraner (exgerent de l’Associació de Forners i Pastissers de Balears)

Durant l’esdeveniment es varen poder tastar algunes de les especialitats dels forns i pastisseries participants/CIM

Expositors i cuina en directe

L’esdeveniment gastronòmic representà una bona oportunitat per conèixer les darreres innovacions de rebosteria i tastar les especialitats dels vuit participants d’enguany: Forn i Pastisseria Trias, L’Oliva, Forn Fondo, Pastisseries Ángel, Gluky Palma, Forn de Búger, Narez i Cuart i Galletes Gori de Muro.

Ha consistit en una mostra gratuïta de productes d’elaboració de pastisseria i forn amb ingredients i productes de proximitat. També hi ha hagut un espai dedicat a la cuina en directe en el qual cada establiment participant ha disposat d’un temps per fer una demostració de les seves tècniques.

Més notícies
Vuit expositors acolliran altres tants artesans de la pastisseria i rebosteria de la més tradicional a la més innovadora/CIM
Dissabte arriba la II Festa de la Pastisseria i dels Forns de Mallorca
El Consell vol destacar el producte local i la tradició rebostera de l'illa amb aquest esdeveniment gastronòmic en el marc de la Diada de Mallorca
Els professionals reivindiquen la factura artesana dels seus productes/Associació de Forners i Pastissers de Balears
Forners i pastissers de Balears defensen la seva producció artesana
Demanen suport públic per seguir elaborant els productes propis de la gastronomia de les Balears
Torrons artesans, tortades i ensaïmades per les festes de Nadal/Cedida
Forners i pastissers promouen el consum dels dolços nadalencs tradicionals
Torrons artesans d'ametlla mallorquina, l'ensaïmada i la coca de patata en són els més populars

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa