Balears Vadevi
La fruita de temporada arriba a les escoles amb Fruita Bona SAT

Cooperatives Agro-alimentàries Illes Balears dona suport a tota iniciativa que pugui servir per a promocionar el consum de productes de les cooperatives de la Illes Balears. Amb aquest propòsit, Fruita Bona SAT (Societat Agrària de Transformació) està repartint fruita de temporada d’entitats sòcies als centres escolars de Mallorca i Menorca. L’objectiu d’aquest programa de la Unió Europea, és promoure el consum de fruites i hortalisses i contribuir a la promoció d’hàbits saludables, la disminució de l’obesitat i malalties associades.

És temps d’albercocs, també a les escoles de Mallorca i Menorca/Cooperatives Agralimentàries Illes Balears


El programa es desenvolupa durant nou setmanes, del 7 d’abril al 17 de juny, a Mallorca i una setmana menys a Menorca. La fruita que gestiona i distribueix Fruita Bona SAT al llarg d’aquestes setmanes és variada: suc de taronja dels socis de les entitats, taronja mallorquina, poma, pera i albercoc mallorquí.

Antoni Perelló, president de la SAT Fruita Bona, ha explicat que “enguany fa ja deu anys que participem en el programa i s’han repartit cada setmana 9.200 quilos de fruita a uns 60.000 alumnes d’aproximadament 200 col·legis, d’ells 20 de Menorca. En el cas del suc de taronja s’han repartit uns 36.000 litres que suposa aproximadament 120.000 quilos de taronges mallorquines, conreades sota el protocol de producció integrada procedent de les finques de Son Genet (Buger), Son Frau (Marratxi), Són Vivot (Inca), entre altres. L’albercoc repartit també ha estat mallorquí de producció integrada del grup Agromallorca SAT.”

“L’acollida empre és molt bona. Hi ha molts col·legis que fan difusió en les seves xarxes socials. El llistat de centres el preparen des de la Conselleria d’Agricultura (FOGAIBA). Aquest any escolar, com havia menys pressupost només es va realitzar el programa en infantil i primària”, conclou Perelló.

Xisca Castell, directora del CEIP Son Ferriol, considera que el programa hauria d’integrar-se una mica més en la metodologia educativa. Com a exemple, esmenta que en educació infantil on, aprofitant el repartiment, es va fomentar el consum de poma amb activitats que incloïen el pelat i el tall. Segons Castell, “la fruita arriba a l’hora perfecta perquè així podem repartir-la a temps perquè els estudiants puguin prendre-la a l’hora del pati. La fruita sempre està en molt bones condicions, és abundant i els agrada molt.”

Més de 36.000 litres de suc de taronja mallorquina s’han repartit en el programa d’enguany, a les escoles/Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears

Albercoc, pera, poma i suc de taronja als alumnes els costa triar amb quin fruita quedar-se de les quals s’han repartit.

El col·legi cooperatiu CIDE és un altre dels centres que participa en el programa. La seva directora, Amalia Martínez, també professora d’infantil, indica que “als alumnes els encanta la iniciativa. Ja han participat en altres anys els cursos des d’infantil fins a ESO. Porten molt bona varietat de fruita i les famílies estan molt agraïdes. Si es porta varietat és molt millor. Enguany els ha faltat portar raïm perquè agrada molt”.

Tot són avantatges amb el consum de fruita fresca, des de l’infantesa/Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears

El consum de fruita entre els joves comporta multitud d’avantatges, incentiva entre els més joves hàbits saludables i si, a més, es tracta de producte local els beneficis s’estenen a altres àmbits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa