Balears Vadevi
Neix Fusió 5, un vi amb una etiqueta amb molta història
Les botelles de Fusió 5 amb les seves etiquetes exclusives
Les botelles de Fusió 5 amb les seves etiquetes exclusives

!--akiadsense-->

Aquesta és la història d’un somni que es va poder fer realitat. La narració del propi somniador, Toni Gelabert, que si el coneixeu sabeu que té un punt contemplatiu que frega el misticisme del bo, del que s’arrela a la terra.

Fusió 5
La presentació de Fusió 5 s’ha fet aquest dimarts

!--akiadsense-->

Diu Toni Gelabert: “Devia ser un dia de primavera de l’any 2016, després de dinar amb els pintors, quan vaig intuir que tenien ganes de fer una obra plegats, cosa que no s’havia fet mai abans. Després d’un parell de dies, mentre estava fent la meva caminada diària dels matins, envoltat de la tranquil.litat que sempre m’ofereix foravila, vaig dir-me a mi mateix: “hem de reunir-nos diferents artistes i fer alguna cosa junts, una fusió”.

Gelabert assegura que ràpidament li va venir a la ment el títol de “Fusió 5”. “Quan els 4 elements s’ajunten: aigua, foc, terra i aire, sorgeix un cinquè element, que és la creació, la VIDA. I a més, el 5 és un nombre màgic”, diu. Va pensar que farien un vi que reflectís l’esperit i creació de 5 artistes molt diferents.

En Joaquim Monserrat és el viticultors que s’ha encarregat de collir cinc varietats diferents de raïm manto negro, callet, cabernet, merlot i sirà, de 5 vinyes diferents. I amb Toni Gelabert han fet el vi.Els pintors Guillem Nadal i Albert Pinya, ambdós molt diferents, però amb una gran sensibilitat i estima a la nostra terra i una gran passió per crear coses diferents, faran l’etiqueta” s’imaginava l’autor d’aquest projecte i afegia que “en Frederic Pinya i en Pere Pascual s’encuidaran de la coordinació i el disseny artístics”.

“Una vegada vaig haver triat els artistes era el moment de parlar amb ells i saber què opinaven del meu projecte. Ràpidament em contestaren que sí. En Joaquín va cultivar els millors raïms, nosaltres elaboràrem el vi, en Guillem Nadal va fer la primera part de l’obra i n’Albert Pinya la va continuar i acabar” relata Gelabert.

Fusió 5 obra
La pintura que complerta de Fusió 5

!--akiadsense-->

Un cop acabada va passar a mans d’en Frederic i en Pere, encarregats del disseny gràfic. Es va decidir fer-ne 400 etiquetes enumerades, i així cada botella és única perquè té un fragment de la creativitat i l’amistat que uneix tots els que hi han format part. Han passat 3 anys des que es va iniciar aquest projecte que ara s’ha convertit en una realitat.

Fusió 5 amb etiquetes retallades
L’obra amb les etiquetes numerades

!--akiadsense-->

La idea original es va mantenir i de l’obra original se n’han fet 406 trossos. “Cada fragment anirà donant personalitat i caràcter a les boteller de Fusió 5”, explica Gelabert.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa