Balears Vadevi
Fusió 5 [2a part]: Viure, pintar i beure, l’aventura continua

Arribam a can Toni Gelabert un horabaixa qualsevol humit i fred del mes d’abril, i ell ens espera amb el seu habitual somriure, per davall el bigot. Tranquil, pausat i il·lusionat per mostrar la seva darrera criatura: Fusió 5, segona part. La segona, però no la darrera perquè el projecte s’ha concebut com una trilogia, i la tercera part ja està en camí.

Els dos artistes donen forma a una iniciativa que juga amb els quatre elements bàsics

En aquest cas mostrarà el vi, la botella, que du una etiqueta única. Vi i botella són l’expressió d’una mena de somni, de revelació que ja va donar el seu fruit amb el primer Fusió 5. “Ara, explica Toni, es tracta de l’etiqueta d’un vi negre de  2017 del qual s’han fet prop de 400 botelles, 350 i 40 màgnums. Totes i cascuna d’elles única”.

La presentació d’enguany, com tot, sense públic i en petit comité.

El procés creatiu té un secret: La llibertat que dóna Toni Gelabert és vital per aconseguir l’ambient en el qual els artistes poden fer realitat el seu projecte. Per això, quan Toni convoca, es desferma la força dels elements: foc, aigua, terra i aire, que juguen per donar pas a la creació i la vida i al cinquè element: el vi.

Toni Gelabert amb les diferents etiquetes creades pels dos artistes

Iván anava dictant versos a Guillem, que els anava escrivint a la pissarra, esborrant i alterant així com escrivia…”, recorda Antoni Gelabert, apassionat repassant els records d’aquells dies de creació d’aquells dos artistes. Entre tots donen forma a una iniciativa que juga amb els quatre elements bàsics.

El resultat és una obra de 135 x 240 centímetres, que s’ha dividit en 351 parts, tantes com etiquetes per cada una de les botelles del nou vi. Es tracta d’un negre de l’anyada de 2017, elaborat amb un cupatge de Mantonegro, Callet, Cabernet, Merlot i Sirà de les vinyes de Son Nadal amb una criança de 12 mesos en barriques noves de roure francès i 24 mesos més de repòs en botella.

“És un vi negre elegant, equilibrat i bo de beure”, diu Toni Gelabert, que ara està en el seu moment òptim.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa