Els centres de Formació Professional són el bressol on es preparen els futurs cuiners que trobarem a la restauració en les pròximes dècades, implicats en la cuina d’avui i la del futur. Seran importants prescriptors sobre els sabors i les elaboracions gastronòmiques que ens faran arribar gràcies al seu ofici i la seva creativitat. I tot això s’educa com s’ha d’educar l’amor al producte local i a les arrels amb la terra on es fa feina. Per tot això, Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears promou la utilització del producte local entre els estudiants de Formació Professional de Cuina de Mallorca a través d’una sèrie de xerrades en els centres educatius.
De tu a tu, de cuiner a futurs cuiners
Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears juntament amb el xef Claudio Lemos estan visitant diferents centres de formació perquè els futurs professionals de cuina entenguin de la importància d’utilització del producte local per a crear un futur més sostenible. Amb el lema: “La cuina no la pots separar de les persones que l’elaboren, ni del lloc, ni del producte que utilitzes”, Lemos ha visitat ja als estudiants del CEIP Juniper Serra i l’IES Capdepera.
Amb aquestes xerrades, Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears pretén ensenyar als estudiants de cuina la importància de la gastronomia per a preservar la identitat del lloc. “Els cuiners som ambaixadors del producte local on vivim”, afirma Lemos.
A més d’aquestes xerrades, des de l’entitat aprofiten per a donar a conèixer i incentivar la participació dels alumnes al Concurs de Cuina Cooperatives Agroalimentàries de Mallorca que tindrà lloc el 12 i 19 de maig de 2025 a l’Escola d’Hoteleria de les illes Balears (EHIB). Aquest concurs té com a objectiu donar a conèixer els productes de Mallorca que es produeixen en les cooperatives, a més de promoure la cuina mallorquina entre els futurs cuiners.