Balears Vadevi
Els futurs cuiners aprenen a valorar el producte de km 0

Els centres de Formació Professional són el bressol on es preparen els futurs cuiners que trobarem a la restauració en les pròximes dècades, implicats en la cuina d’avui i la del futur. Seran importants prescriptors sobre els sabors i les elaboracions gastronòmiques que ens faran arribar gràcies al seu ofici i la seva creativitat. I tot això s’educa com s’ha d’educar l’amor al producte local i a les arrels amb la terra on es fa feina. Per tot això, Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears promou la utilització del producte local entre els estudiants de Formació Professional de Cuina de Mallorca a través d’una sèrie de xerrades en els centres educatius.

De tu a tu, de cuiner a futurs cuiners

Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears juntament amb el xef Claudio Lemos estan visitant diferents centres de formació perquè els futurs professionals de cuina entenguin de la importància d’utilització del producte local per a crear un futur més sostenible. Amb el lema: “La cuina no la pots separar de les persones que l’elaboren, ni del lloc, ni del producte que utilitzes”, Lemos ha visitat ja als estudiants del CEIP Juniper Serra i l’IES Capdepera.

Amb aquestes xerrades, Cooperatives Agroalimentàries Illes Balears pretén ensenyar als estudiants de cuina la importància de la gastronomia per a preservar la identitat del lloc. “Els cuiners som ambaixadors del producte local on vivim”, afirma Lemos.

A més d’aquestes xerrades, des de l’entitat aprofiten per a donar a conèixer i incentivar la participació dels alumnes al Concurs de Cuina Cooperatives Agroalimentàries de Mallorca que tindrà lloc el 12 i 19 de maig de 2025 a l’Escola d’Hoteleria de les illes Balears (EHIB). Aquest concurs té com a objectiu donar a conèixer els productes de Mallorca que es produeixen en les cooperatives, a més de promoure la cuina mallorquina entre els futurs cuiners.

Més notícies
Tots els ulls estaran pendents dels fruits d'aquest primer contacte entre sector turístic i pagesos, cara a la temporada vinent/APAEMA
Pagesos i hotelers cara a cara pel producte local
Cinc organitzacions agràries participen en una trobada sobre turisme i producte local que cerca l'entesa dels dos sectors
Reclamen el 25% de la recaptació de l'Impost de Turisme Sostenible per finançar projectes a fora vila/Cooperatives Agroalimentàries
‘Cooperatives’ reclama una quarta part de l’ecotaxa pel sector agrari
No es conformen amb el 12% adjudicat en la darrera convocatòria i reivindiquen el paper de la pagesia en la conservació del territori

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Vilatà gironí. a desembre 12, 2024 | 11:48
    Vilatà gironí. desembre 12, 2024 | 11:48
    Ja ho deia Josep Pla: els queviures, quan menys viatjats millor.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa