Balears Vadevi
Gaby Lucas: Comença l’escalada cap a l’Europeu de 2024

Gaby Lucas ha cedit el cetre com campió d’Espanya de sommeliers en l’edició del campionat de la setmana passada, coincidint amb la fira Salón Gourmets que s’ha fet a Madrid; una experiència que qualifica de fantàstica ja que el seu successor, com millor sommelier d’Espanya ha estat  Ferran Vila, per qui sent un gran apreci.

Hi participava una setantena de professionals de la sommelieria d’arreu de l’Estat. Els concursants s’enfrontaven a una semifinal, que constava d’un examen amb preguntes a desenvolupar o tipus test, així com un tast escrit de vins i/o destil·lats. D’entre tots els participants, el jurat ha fet una primera criva per seleccionar els deu millor classificats. Els representants de les Illes Balears, el campió Josep Juhé, i el subcampió, Pere Gost no aconseguiren situar-se entre els deu primers classificats i quedaren, per tant, fora de la competició.

No acaba aquí, però, la projecció profesional de Lucas que ara aspira a aconseguir el Campionat d’Europa de 2024. Gaby Lucas no ha amagat mai la seva ambició per anar escalant en la costa amunt dels guardons nacionals i internacionals. D’ençà que es va decidir per iniciar la seva carrera professional com sommelier, el seu objectiu ha estat anar millorant dia a dia i la seva és una progressió constant: es prepara a consciència i no deixa oportunitat de formació sense fer. Per això combina dia a dia la seva faceta com a “comercial” a una firma d’importació de vins d’arreu del món, a Palma on resideix, i els viatges que fa tot cercant cursos i ocasions de completar els seus coneixements.

El document que acredita la qualificació de Gaby Lucas per l’Europeu de 2024/Cedida

Amb una peu a Mallorca i l’altra allà on la professió el dugui, Gaby Lucas mai no oblida les arrels. “Allá on vaig parl encantat de la meva terra i dels seus vins”, afirma Gaby.

Per això, s’ha de valorar aquesta tasca d’embaixador dels vins mallorquins que fa de forma desinteressada. A més el seu renom és garantía de qualitat als mercats exteriors.

Gaby Lucas és conscient que la fama no és regala i per això manté la seva posició prudent i humil respecte al campionat d’Europa al qual hi anirà d’aquí a dos anys. “No me donava temps a preparar-pel campionat mundial, que és l’any que ve, així com jo crec que m’he de preparar i per això he cedit l’oportunitat a Diego González, sommelier de Castella i Lleó. Jo des d’ara començ a preparar-me per l’Europeu de Sèrbia”, diu Lucas, “Mai no hi ha hagut un espanyol al cim d’Europa fins ara…”, deixa anar el sommelier que apunta aquesta cita de l’any 24 com a nou repte personal.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa