Balears Vadevi
La Gala dels Premis Gastronòmics destaca 19 premiats i un guardó honorífic

Ja són aquí els Premis Gastronòmics 2025. Enguany, la seu de CaixaBank de les Balears ha estat l’escenari triat per a presentar la Gala que en aquesta edició compta amb tres categories i dinou premiats. Les categories són; “Categoria de Bar”, “Categoria Promoció AgroAlimentària” i “Categoria Cuina Gastronòmica”.
Aquesta és la tercera edició i està previst un reconeixement a la cuina i el producte de Mallorca.
L’edició d’enguany està apadrinada per Ada Parellada qui ha escrit uns vint llibres de receptes i fins i tot, una novel·la, “Sal de vainilla” (2012). “Conciliar cuina i vida” és l’última publicació (2023). Parellada ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació, transmetent la necessitat de recuperar els hàbits culinaris a les llars.
D’altra banda, cal afegir que el disseny del premi ha anat a càrrec de l’artista Ernesto Rodríguez.

Un moment de la presentació de la gala amb els representants dels organitzadors i patrocinadors/PIMEM

El palmarès d’aquesta tercera edició inclou cares i establiments coneguts d’arreu de Mallorca. Les categories i els premiats són:
Categoria Bar:
1. Premi Cultura de Barra: Mecat Negre.
2. Premi Millor Variat; Celler La Rambla.
3. Premi Millor Llonguet; Bar Toni (Plaça Santa Eulàlia).
4. Premi Millor Pa amb Oli: Bar Ca s’Hereu.
5. Premi Millor Cafè d’Especialitat: Arabay Coffee.
6. Premi Millor Cockteleria: Clandestí.
Categoria Promoció Agro Alimentaria:
1. Premi Mecenatge i Patrocini: IGB Sobrassada de Mallorca.
2. Premis Millor Gelateria Artesana o Xocolateria: Ca’n Joan de s’Aigo.
3. Premi Producte Local i Proximitat: Flor de Sal des Trenc.
4. Premi Divulgació i Promoció Gastronòmica Mallorquina: Santi Taura.
5. Premi Milllor Forn: Forn Reina Maria Cristina.
6. Premi Millor Pastisseria: Lluís Pérez.
7. Premi Millor Vi o Celler: Bodega Ribas.
Categoria Cuina i Gastronomia:
1. Premi Millor Cap de Sala: Giorgia Scaramella (Aromata)
2. Premi Millor Xef: Álvaro Salazar.
3. Premi Millor Trajectòria: Maca de Castro.
4. Premi Millor Restaurant: Voro.
5. Premi Millor Xef Revelació: Juan Pinel.
6. Premi Millor Cuina Tradicional Mallorquina: Restaurant Els 4 Vents (Algaida)
El Premi Honorífic ha estat per a l’Acadèmia de la Cuina i el Vi de Mallorca.

Els premis han estat organitzats per Última Hora, Ràdio Mallorca cadena SER i PIMEM i compta amb el patrocini de CaixaBank, l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca i Estrella Damm. La presentació ha comptat amb la presència de Pilar Amate Consellera de Promoció Econòmica i Producte del Consell de Mallorca, Lupe Ferrer, regidora de Comerç, Restauració i Autònoms de l’Ajuntament de Palma, Maurici Martínez, director del segment Negocis de CaixaBank a Balears, Jordi Mora. President de PIMEM, Josep Roquer, Delegat de PRISA Media Balears i director regional de la Cadena SER i Pedro Rullán, conseller delegat del Grup Serra.

La Gala tendrà lloc 20 de octubre en el Auditórium de Palma i comptarà amb les actuacions de Pep Noguera i Carlitos Alcover, la màgia de Miguel Gavilán, Yajaira, Naumann, Mateu Xurí i Maribel Servera “Glossadors de Mallorca” Juanjo Monserrat, guanyador de segon Grammy llatí i Ossifar.

Més notícies
Premiats i patrocinadors a la Gala /PIMEM
II Premis Gastronòmics Mallorca, homenatge als restauradors i productors
Radio Mallorca-Cadena SER, Última Hora, i a la patronal PIMEM són els organitzadors dels premis que s'han atorgat aquesta setmana
Premiats i organitzadors al final de la gala/PIMEM
Premis Gastronòmics de Mallorca, reconeixement a productors i restauradors
La primera edició ha tingut com padrí el xef Ferran Adrià

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa