El Consell de Mallorca, a través del Consorci Serra de Tramuntana, i en col·laboració amb l’associació Tramuntana XXI i l’ajuntament de Calvià, organitza la Jornada gastronòmica de la Serra de Tramuntana ‘De la terra a la cuina’ amb l’objectiu de posar en valor i donar a conèixer la cultura gastronòmica i els productes de la Serra de Tramuntana.
La finca pública de Galatzó, el dissabte 29 de març, s’omplirà d’activitats relacionades amb el producte local, la gastronomia i el territori. S’habilitarà una fireta amb productes Distintiu Serra de Tramuntana; es podrà gaudir d’una visita guiada a les cases de Galatzó i a l’hort de la Fundació Esment per conèixer el patrimoni natural i etnològic vinculat a l’agricultura de la Serra de Tramuntana; es projectaran diversos audiovisuals i es farà un concurs de receptes tradicionals, en el qual els assistents podran redactar la seva proposta i optar a un lot de productes Distintiu Serra de Tramuntana.

Un nou reconeixement als “ambaixadors” del producte i la gastronomia local
En el marc de la jornada es nomenarà ‘Ambaixador/a del producte Serra de Tramuntana’ alguns dels xefs mallorquins més reconeguts pel seu compromís amb la cultura i la gastronomia local.
La jornada finalitzarà amb un dinar popular, organitzat per Tramuntana XXI, que constarà d’un plat del tradicional ‘arròs de carboner‘ elaborat per la xef Cati Pons, guanyadora del millor arròs d’Espanya l’any 2018 amb aquesta recepta de la Serra de Tramuntana.
L’aparcament a la finca de Galatzó és limitat. Per aquest motiu, i per aquelles persones que ho desitgin, a les 10 h es partirà caminant des d’Es Capdellà fins a la finca. És una excursió senzilla d’uns 45 minuts de duració, guiada per l’associació Tramuntana XXI.
El programa complet es pot consultar en aquest enllaç. Per al dinar i per la visita guiada, és imprescindible fer la inscripció en aquest enllaç.