Balears Vadevi
Gaspar Barceló, Tafoner Major 2022

La tafona de Treurer ha acollit el nomenament de Gaspar Barceló com a Tafoner Major de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca, distinció anual amb la qual el Consell Regulador destaca la tasca desenvolupada per persones, empreses o entitats pel que fa a la difusió de la cultura de l’Oli de Mallorca.

Coincidint amb la celebració del 20è aniversari de la creació del segell de qualitat, el Consell Regulador ha volgut atorgar el títol de Tafoner Major a Gaspar Barceló qui, des de la seva posició de tafoner de la Cooperativa de Sant Bartomeu de Sóller des de fa més de tres dècades, ha constituït una part fonamental en el desenvolupament de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca.

L’acte ha estat presidit pel vicepresident de la D.O. Oli de Mallorca, Jaume Riera, el director general de Sobirania Alimentària del Govern Balear, Aram Ortega i el conseller executiu de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local del Consell de Mallorca, Jaume Alzamora. Riera ha destacat el paper de Gaspar Barceló en la consecució dels objectius pel que fa a la qualitat dels olis d’oliva de Mallorca per, a continuació fer-li entrega del Quartà de coure (antiga mesura d’oli) a Barceló, qui emocionat ha dedicat unes paraules d’agraïment pel reconeixement.

Companys elaboradors d’oli d’oliva emparats a la denominació d’origen varen acompanyar Gaspar Barceló a Algaida/DO Oli de Mallorca

Treuer estrena tafona i acull l’acte de la DO Oli de Mallorca

Tancava l’acte el conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, qui ha destacat “la importància de reconèixer aquestes persones que fan feina pel paisatge i el producte de Mallorca i, sobretot, per fer un producte de qualitat que ens ajuda a transformar l’economia”.

Els assistents, entre els que també s’ha comptat amb el tinent de batle de Medi Ambient i Benestar Animal de l’Ajuntament de Palma, Ramón Perpinyà, el president d’Honor de la DO Oli de Mallorca, Pep Oliver, així com una bona representació d’elaboradors i productors del segell de qualitat com el president de la Cooperativa de Sant Bartomeu Sóller, Miquel Gual, Sebastià Solivellas, Tomeu Arbona, Louise Martens, Pep Bestard, Tiffany Blackman i Franz Kraus, entre d’altres han tingut l’oportunitat de conèixer de la mà dels amfitrions, Miquel i Joan Miralles, la nova tafona de Treurer, que ha iniciat la seva activitat aquesta campanya 2022.

La collita d’oliva d’enguany ha acabat fa uns dies/Cedida

La setmana passada va finalitzar la campanya de recollida de l’oliva i elaboració d’oli d’oliva a Treurer. La campanya es va iniciar la primera setmana d’octubre, al cap de pocs dies de tenir instal·lada la nova tafona, que ha suposat un salt per a la qualitat de l’oli de Treurer en compliment del seu objectiu de millora contínua.

La família Miralles ha apostat per invertir en una primera marca italiana amb una llarga trajectòria en la fabricació i instal·lació de tafones per a petits productors, Mori Tem. Aquesta nova maquinària que incorpora última tecnologia es caracteritza per permetre un control estricte i en temps real de tots els processos fonamentals de l’elaboració de l’oli d’oliva, com són la molta, el batut i l’extracció; assegurant així un oli d’oliva verge extra de la qualitat més gran i amb unes propietats excel·lents per al seu consum i conservació.

Joan Miralles (pare) i Miquel Miralles (fill) amb la nova tafona que ha millorat el procés de producció de Treurer/Cedida


El fet de tenir la tafona en la seva pròpia finca suposa un control absolut per part de Treurer de tot el procés d’elaboració de l’oli d’oliva, des de la cura de les oliveres en la seva pròpia finca, fins a la comercialització de l’oli d’oliva, passant per la recol·lecció de l’oliva, l’extracció en la tafona i la conservació de l’oli. A més, amb la nova tafona s’ha aconseguit reduir el temps entre la recollida de l’oliva i elaboració de l’oli a no més d’una hora, extraient d’aquesta manera l’oli d’oliva d’un fruit totalment sa i fresc.

Tota aquesta inversió reverteix en un augment en la qualitat de l’oli de Treurer, que ha estat des dels seus inicis el principal objectiu d’aquest projecte, i que li ha atorgat un reconeixement tant a Mallorca com a Europa, Amèrica i Àsia.

L’oli Treurer ha rebut el reconeixement a la qualitat en distints concursos nacionals i internacionals/Cedida

La nova tafona no és l’únic gran projecte de Treurer. També s’estan duent a terme les obres de remodelació i modernització de les antigues cases que daten del segle XVI per a convertir-les en un petit hotel rural i que està previst que obri les portes durant la primavera de 2023.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa