Balears Vadevi
La gastronomia mallorquina sedueix a l’ITB de Berlín

Més de 150 persones han participat en l’esdeveniment promocional, ‘Mallorca, 365 dies de delícies culinàries‘, que ha organitzat el departament de Turisme del Consell de Mallorca el dia anterior a la inauguració de la fira turística més important d’Alemanya: ITB de Berlín. D’aquesta manera, la presència professional i institucional de Mallorca es retroba amb el mercat emissor de més pes per a la indústria turística de l’illa amb una oferta gastronòmica de primer nivell per seduir els visitants.

L’assistència ha comptat amb una nodrida representació de la xarxa turística germana, amb representants de més de 100 empreses i agències, com ara FTI, DRV o Eurowings, entre d’altres. Així mateix, hi han assistit un important nombre de periodistes representant mitjans com ara Welt, DPA, European News Agency, Presse Berlin News Agency o Zeit, entre d’altres.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha donat la benvinguda als assistents, destacant l’important pes que el producte gastronòmic està guanyant quant a les propostes turístiques més demandades pels visitants.

«Mallorca destaca cada vegada més com a destinació per gaudir d’experiències autèntiques i l’extensa oferta gastronòmica, des de la més tradicional fins a la d’avantguarda, i, sobretot, la qualitat del nostre producte local, és una garantia d’èxit» ha afirmat Cladera, qui també ha volgut assenyalar que «això és gràcies a empresaris que aposten per la qualitat i la innovació, per l’excel·lència dels cuiners i professionals que formen part de la cadena de valor i per uns productors que garanteixen la qualitat del producte local».

Dos són també els missatges que la delegació mallorquina difondrà durant aquests dies a Berlín: l’aposta per continuar amb la transició sostenible, i la condició de destinació turística de tot l’any.

El producte local, a la base de les elaboracions que han representat la gastronomia mallorquina a l’ITB/CIM

L’esdeveniment s’ha inspirat en una celebració popular amb elements tradicionals de l’artesania, com les teles de llengües, el producte local, el menjar casolà, els vins i tasts de licors típics, com les herbes dolces.

Quatre cuiners han estat els encarregats de preparar el menú i la presentació: José Cortés, Catalina Maria Pons, Alfonso Soriano i Bartolomé Cañellas, membres de l’Associació de Cuiners de les Illes Balears, ASCAIB. Les elaboracions han estat variades amb l’objectiu de poder mostrar alguns dels plats més tradicionals, com ara, frit, panades, coques salades i dolces, trempó, embotits locals, llom amb col, sèpia amb sobrassada, porcella, peix a la marinera o ensaïmada, tot en format petit per que es poguessin tastar les diferents especialitats.

La gastronomia i el producte local han estat acompanyats per diferents activitats lúdiques i música, al mateix temps que s’ha pogut establir una xarxa de networking entre la delegació mallorquina i els prescriptors alemanys.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa