Balears Vadevi
Giorgia Scaramella defensarà els vins de Pla i Llevant al Gran Melià

Dilluns hi ha l’oportunitat d’assistir a una classe magistral sobre els vins de Mallorca i d’altres regions vinateres a l’Hotel Melià Victòria de Palma. Es tracta de la primera edició d’Experiència Verema Mallorca 2022, que torna al Gran Meliá per a oferir una experiència enològica única tant per a professionals del sector com per a públic apassionat del món del vi.

Hi haurà dos tastos comentats, un dels vins de la Ribera del Duero i un altre dels vins de la DO Pla i Llevant. Però també hi participen cellers d’altres zones vitivinícoles com Rioja, Rias Baixas, Rueda, Navarra, La Manxa i Càdis i Xerés-Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda. El tast dels vins del Pla i Llevant anirà a càrrec de la sommelier Giorgia Scaramella. Nascuda a Itàlia, a hores d’ara se sent perfectament integrada a Mallorca, on ha establert una relació professional duradora i estable amb el grup Fosh.

“Em sento una filla adoptiva de Mallorca. Porto 8 anys residint aquí i des que vaig aterrar a Palma per primera vegada, va ser gairebé impossible no enamorar-me de l’entorn, de la gastronomia i òbviament dels vins d’aquesta fantàstica illa”, desvetlla la sommelier Giorgia Scaramella.

Des de 2017 fa feina amb el xef Marc Fosh, amb qui se sent molt identificada: “des que ens vam conèixer, afirma, la seva filosofia ha romàs immutada: “net, fresc i directe” – un treball de producte, sense maquillatge ni necessitat d’excedir-se. És la mateixa matèria primera que parla per si mateixa, nosaltres en un cert sentit actuem només de “missatgers”, intentant valorar i expressar sabors i textures en la manera més pura i fidel que puguem”. Una relació que els vins han refermat i que troba el seu sentit, dia a dia: “El que vaig trobar en els vins de Mallorca és exactament el mateix – tenim un clima afavoridor, una qualitat de producte, el raïm, que fins i tot en els anys més difícils frega l’excel·lència i uns cellerers que saben expressar conceptes com a terroir, identitat i tipicitat d’una manera admirable”.

Per això, Scaramella serà l’encarregada de conduït el tast que es farà dilluns en el marc d’Experiència Verema a l’hotel Melià Victòria. “El dilluns presentaré 10 vins de 10 cellers diferents que estan representades per la DO Pla i Llevant: 3 blancs i 7 negres, alguns elaborats amb varietats autòctones, uns altres de varietats foranes perfectament adaptades al nostre entorn; uns de més moderns, uns altres de filosofia més clàssica, però tots amb una línia en comú: la qualitat del producte i l’expressió fidel del terroir i de la mediterranietat que tant representa els nostres vins”.

Amb la seva experiència acumulada, Giorgia Scaramella els coneix bé, els vins fets a Mallorca. També els de Pla i Llevant i per això se sent còmoda amb aquesta encomana: “Amb alguns cellers estic més familiaritzada ja que treball des de fa anys amb els seus vins a Marc Fosh, com pot ser Can Majoral, Miquel Gelabert o És Fangar, mentre que hi ha uns altres amb els quals no tinc una relació tan estreta, encara que crec que aquesta oportunitat que em dóna la DO Pla i Llevant m’ajudarà a ampliar els meus coneixements dins del món del vi mallorquí. Treballem a l’illa amb més de 100 cellers i amb el creixement que hem tingut en els últims anys, és més que normal a vegades perdre’s alguna fulla amagada, considerant que aquest sector es mou i evoluciona molt ràpid.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa