Microceller Son Crespí acaba de treure el ‘Gironauta”, el vi que s’afegeix a la seva llista de referències aquesta temporada i que vol sorprendre des de la seva etiqueta a la seva elaboració. Pere Crespí, al capdavant d’aquest petit celler santamarier, ens ha explicat d’on ve el nom del nou vi, perquè l’han fet així i, fins i tot, qui és en Giró…I ha aconseguit despertar la nostra curiositat.
“Qui coneix el nostre celler, el coneix a ell en Giró, un matin tigrat de 70 kg que volta per Son Crespí repartint felicitat”, explica Pere. “S’ha convertit en una insígnia de la Bodega, és per això que ens veiem obligats a fer-li un homenatge en forma de vi. S’ha de dir que el vi reflecteix una mica la personalitat d’en Giró, que sembla que ha de ser una bèstia, i resulta ser un encant”.

Ara coneixem l’origen del vi, tot seguit aclarirem el perquè del nom que trobam a l’etiqueta. “Com si es tractés d’un vi d’un altre planeta, l’etiqueta és un dibuix elaborat per l’artista Rubén Chacón, que va aconseguir plasmar la nostra idea en un dibuix minimalista i real, la imatge d’en Giró amb un escafandre rodejat d’estels”. Aclarit d’on ve el nom.
En Pere remata: “Serà el nou company de la gamma alta del celler, juntament amb el nostre Crespumós i Callet, una línia de vins poc clàssics elaborats amb varietats autòctones”.

El tast
GIRONAUTA és un vi amb volum, cos, estructura però molt delicat, suau i elegant.
És el nou Giró 100% de la bodega Microceller Son Crespí que ha sortit fa poc més d’unes setmanes.
“Personalment, no som molt partidari del Giró (som dels pocs que defensa el Premsal Blanc com a raïm per excel·lència, a Mallorca), i trobo que com a vi jove és una mica dur en boca, i per això vam decidir elaborar-lo amb el 50% de criança en bota de 300L de roure durant uns mesos, per a poder “domar” aquesta agressivitat que presenta el vi novell”, detalla Pere Crespí per donar les darreres pistes sobre el que trobarem en aquesta botella.