El celler Macià Batle, de Santa Maria del Camí, converteix en èxit cada un dels concursos als quals s’hi presenta. Amb una participació destacada en les darreres edicions dels certàmens nacionals i internacionals, la darrera bona notícia arriba de la mà de la tercera edició del concurs CIVAS, que convoquen els sommeliers d’Espanya conjuntament amb la revista Magazine i Guia AkataVino.
El més destacat en l’edició d’enguany han estat els dos ‘Gran Or’ que han obtengut el negre Col·lecció Privada 2020, al qual hi han donat 98 punts, i el Gran Selecció Chardonnay-Premsal Blanc, al qual hi han donat 97 punts.

Altrament, s’han de destacar altres set medalles d’or que han anat a parar al Gran Selecció Premsal, amb 95 punts, el Margalida Llompart blanc, amb 94 punts, el Blanc Dolç, amb 93 punts, el Macià Batle Blanc de Blancs, amb 93 punts, el Margalida Llompart rosat, amb 92 punts i, finalment, el V2 Blanc, amb 93 punts. A aquests premis cal afegir-los les 3 medalles de plata per al MB Blanc 2024 Transparent (92 punts), Macià Batle 1856 de l’any 2021 i Macià Batle Anyada 2024, tots dos amb 90 punts.

6 dels nostres vins han rebut 6 premis i medalles en el Concurs Internacional AKATAVINO Sommeliers d’Espanya (CIVAS) Per què ens fa tanta il·lusió? Perquè s’organitzen només cada dos, i són atorgats per una associació internacional de someliers professionals que et permet només participar si ets nominat. No són “de pagament”. La revista ha estat reconeguda internacionalment com la millor guia en línia de vins i gastronomia
Un concurs exigent, elitista i exclusiu
Cal recordar dos detalls de gran importància per valorar el que aquesta collita de distincions significa. D’una banda, només es participa en aquest concurs per invitació. Després de tastar 3.000 vins, de només 300 cellers de 65 zones vitivinícoles i just 150 cellers queden seleccionats. I, d’aquests, només els vins per sobre dels 90 punts han rebut la nominació directa per a participar en el concurs CIVAS 2025. D’aquesta manera, només els 155 millors cellers aconsegueixen situar-se en els tastos finals, tot un premi si tenim en compte que el punt inicial han estat 3.000 cellers.
Durant dues setmanes i repartit en 12 tandes diferents, el jurat del concurs, compost íntegrament per Sommeliers, que han estat seleccionats per AkataVino, entre els més de 60 membres del panell de tast disponible per l’organització, ha avaluat i puntuat sobre una exclusiva i completa fitxa de tast -sempre a doble cega- cadascun dels vins finalistes. A causa d’aquesta àrdua i minuciosa tasca de selecció prèvia de vins, CIVAS té caràcter bianual.
Així, el concurs CIVAS, organitzat per SOMMELIERS D’ESPANYA i la Revista Magazine AkataVino, és l’únic concurs celebrat a Espanya la participació del qual està blindada en exclusiva als vins i cellers que la mateixa organització convida mitjançant nominació.