Balears Vadevi
“Posa’m un guapo”, diuen del millor vermut de les Balears

De vegades, la història s’escriu de la manera més inesperada. La que us explicarem ara, ens porta fins a Sa Pobla, a Mallorca, i concretament cap a la família Mir, tot recordant que l’any 1967 van agafar un local que aleshores regentava el padrí de l’actual generació. Pocs mesos abans de la inauguració, una tieta havia estat coronada Miss Mallorca, títol i menció que en aquella època i en un poble petit no va passar en cap cas desapercebut. Tant és així, que entre els clients habituals hi corria la veu de ‘quedem a Casa Miss‘, fins que el padrí, enfadat, va escriure en unes lletres enormes “Casa Miss” i les va deixar molt visibles a l’entrada. El nom va quedar, i encara en diuen així.

La història la recorda el net, Jaume Mir, tercera generació de la família i actual regent del negoci. I ho feia des de Reus, tot just després de recollir el premi a millor vermut de les Balears dels Premis Vinari 2024. “Estem molt il·lusionats, supercontents i agraïts del reconeixement” valorava amb Balears Vadevi, “i encara pren més valor, afegia, quan et donen el premi al bressol del vermut”, deia referint-se a la capital del Baix Camp.

Miss Vermut, el vermut de los guapos

A Miss Vermut s’hi serveix cuina tradicional de Mallorca a través de tapes. I a més a més, estan especialitzats en vermut. “En Paco, en Miguel i jo som molt fans dels vermuts, a casa en tenim més de cinquanta diferents -alguns d’ells, també entre els guardonats en la desena edició del concurs dels vermuts-“, presumeix. I de tant tastar-ne i conèixe’n, fa uns set anys van decidir donar vida a la seua pròpia recepta. “Vam fer un parell de proves, el vam deixar tastar a distinta gent fins que vam trobar el que més ens agradava”, recorda. Així naixia Miss Vermut, el vermut de los guapos -“en genèric, no masculí ni femení”, puntualitza el propietari, un vermut pensat perquè “quan la gent el begui, se senti guapa”.

De fet, amb els anys, el client ja demana directament “un guapo”, o “un guapíssim” si el que volen és el vermut amb una escuma de taronja, que, per cert, “és tot un èxit de vendes”, diu en Jaume. Entre l’oferta, també hi ha tenen el “Guapo picant”, fet amb bitxo mallorquí, i d’aquí, un no parar d’innovar, també amb la carta de còctels basada en vermuts.

“A Sa Pobla sempre hi ha hagut tradició d’anar a fer el vermut”, celebra en Jaume Mir. “I si bé fa uns anys la venda se centrava en un martini, ara cada cop més són altres marques d’aquí que criden l’atenció de la clientela. “Penso que el vermut ha pres molta iniciativa, i s’ha posat a la par de la cervesa, especialment durant els mesos d’hivern”, conclou.

Jaume Mir en el moment de recollir el guardó dels Premis Vinari a Reus | Foto: Jordi Play

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa