Balears Vadevi
Una guia amb el ‘who is who’ del peix i el marisc que orienta el consumidor

L’Aliança Calant Xarxes, de la qual Marilles forma part, llança en col·laboració amb l’Observatori Socioambiental de Menorca (IME-OBSAM) una guia de consum sostenible de peix i marisc de les illes Balears. El seu objectiu és oferir als consumidors una eina pràctica per prendre decisions informades, promovent la diversificació del consum de productes pesquers de les illes Balears. 

Els seus objectius principals són reduir la pressió sobre les espècies més vulnerables, fer costat al sector pesquer balear i contribuir a la conservació de la mar Balear. 

Un format didàctic, que pot ser una eina de consulta a dur a la bossa o la senalla en anar a comprar/Cedida

Una tria ben informada  

La guia ofereix una descripció detallada de 40 espècies de peix i marisc, classificades en dos grups. El primer grup inclou 16 espècies menys consumides, que destaquen per la seva baixa vulnerabilitat i menor risc per a la salut. Es tracta d’espècies amb poca demanda en el mercat, algunes de les quals històricament formaven part de la dieta tradicional de les Balears, però el consum de les quals ha disminuït amb el temps. El segon grup inclou les 24 espècies més consumides i emblemàtiques, que presenten diferents nivells de vulnerabilitat i risc per a la salut. 

A més, cada fitxa proporciona informació útil sobre la temporada, l’art de pesca i les característiques de cada espècie. També s’inclouen recomanacions generals sobre el maneig del producte, etiquetatge, preparacions i beneficis per a la salut. 

Elisa Martínez, coordinadora de Calant Xarxes, afirma que “amb aquesta guia, volem oferir als consumidors una eina que els ajudi a triar peix i marisc local, traçable, de temporada, i que respecti les talles mínimes, prioritzant aquells amb menor vulnerabilitat i risc per a la salut”. 

Aquesta guia ha estat possible gràcies a la col·laboració amb l’IME-OBSAM, les confraries de pescadors de Mallorca, Ciutadella, Maó, Fornells, Sant Antoni, Eivissa i Formentera, OpMallorcamar, Peixateria Sa Llotja, la Federació Balear de Confraries de Pescadors, investigadors del COB-IEO, i la Direcció General de Pesca del govern Balear.

Més notícies
Erazo s'alça amb el premi gros d'aquesta edició del concurs de Cuina amb Peix Popular. A la imatge amb els patrocinadors/CAIB
Kike Erazo ho torna a fer i guanya el concurs de Cuina amb Peix Popular
Després de guanyar el concurs de tapes de TaPalma, el xef del restaurant Morralla s'enduu el campionat patrocinat per la conselleria a HORECA Mallorca
És fonamental garantir la traçabilitat del producte de la mar de les Illes Balears/Opmallorcamar
‘Millor quin’, punta de llança en la promoció del peix i el marisc locals
Opmallorcamar i Calant Xarxes signen un conveni per a impulsar el desenvolupament d'una pesca sostenible a través de la comercialització de producte local traçable de màxima qualitat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa