Divendres s’escampava la notícia de la mort de Manuel Julbe Sáez. Tenia 73 anys i tota una vida dedicada al periodisme gastronòmic plena de reconeixements, darrere. Havia deixat la feina a 70 anys, incombustible. Els programes de gastronomia a RNE tenien un lloc reservat per a Manuel, que els feia des de Mallorca, però també des de Vigo, on havia estat director de l’emissora local. Amb un currículum extens i divers, havia conduït des de Ràdio 5 de RNE l’espai ‘Gastronomia en la 5’ i més tard firmava el seu programa “La taula voraç” pel que passaren molts dels professionals de la cuina i la restauració de Mallorca i de fora de l’illa.

Al llarg de la seva llarga carrera va obtenir distints premis entre els quals el Premi Pau Llull 2005 que reconeix aquelles persones que impulsen la gastronomia mallorquina. L’any 2008, amb el seu llibre “De sabores y Amores” fou segon premi dels llibres de gastronomia, segons Gourmand World Cookbooks Award, considerats els Òscars de la literatura gastronòmica. I, finalment, ja retirat, se li concedí el Manto Negro d’Argent, el 2022, que és la distinció que atorga la DO Binissalem.
Home cultivat i apassionat dels llibres i del cinema, el seu cor l’havia robat la bona taula i fins al final va mantenir la seva curiositat per les novetats i pels personatges que despuntaven en el món de la cuina, del vi i dels licors. Així el periodisme gastronòmic, els companys i els oients de RNE i els amants de la cuina i el vi han perdut amb ell un bon amic.