!--akiadsense-->
La pandèmia ha obligat a repensar molts dels esdeveniments que fan part del calendari d’activitats entorn el món del vi. També dels licors i destilats. Però no ha aconseguit eliminar aquestes iniciatives que es fan, en molts de casos, tirant d’imaginació. És el cas de la 39ena edició de la Festa de la Ratafia, a Santa Coloma de Farners i tantes altres. Avui ens toca parlar d’aquesta on ha estat convidat, entre altres primeres espases del circuit, el col·laborador de Balears Vadevi Pep Maria Natta. Químic i especialista en licors i destilats, Pep ha participat en aquesta ocasió com jurat en el tast de les millors ratafies de Catalunya. De 161 mostres en varen resultar seleccionades 10, que participaren en el tast final.
!--akiadsense-->
Com explica Pep Natta, “la ratafía és un dels licors emblemàtics de Catalunya i es fa amb aiguardent , herbes aromàtiques i digestives i nous verdes, el que la converteix amb un producte similar a les herbes i el palo”,
!--akiadsense-->
A més d’això, Natta va oferir una xerrada sobre les herbes i el palo de Mallorca, amb la qual va posar aquests dos clàssics entre els licors i els aperitius mallorquins de primer nivell. A la seva intervenció va donar les claus per coneixer les distintes clases d’herbes (dolces, seques i mesclades) i va explicar les diferències entre el palo i la ratafía.
La cita no va poder ser presencial, a causa de la COVID però es va fer amb molt d’èxit, de forma virtual, com es veu a les imatges.
Aiximateix es va fer un tast d’herbes dolces, herbes seques i Palo Tunel i per rematar la jornada és va fer un Palo Tònic.