Balears Vadevi
A Mallorca, hi havia ganes de ‘Wine Days’

Pura satisfacció! Així ho defineixen des de la DO Binissalem a l’hora de fer balanç d’aquesta edició d’enguany dels Wine Days. Experiències on el vi, la cultura, el benestar, la gastronomia, el paisatge i altres han estat els protagonistes d’aquesta iniciativa d’enoturisme .

Destaquen l’èxit de participació en les activitats programades; i la satisfacció dels participants, “per les mostres d’agraïment que ens han transmès en realitzar les diferents experiències del programa de Wine Days”, en la seva vuitena edició.

Les activitats en espais oberts, com el midfulness amb l’aportació especial del tast de vi, una gran opció en temps de restriccions /DO Binissalem

Els dubtes i la incertesa durant la planificació de Wine Days 2021, ens van portar a programar activitats experiencials, en grups petits i en espais oberts. La resposta del públic va ser immediata i aviat comencem a penjar el cartell de “complet”, la qual cosa, donades les circumstàncies, ha estat un èxit d’aquesta edició i ens ha omplert de satisfacció”, duen des de l’organització.

Més de 400 persones han participat de Wine Days 2021, amb una àmplia varietat de perfils, edats i nacionalitats. Encara que en aquesta edició els participants, principalment, han estat locals, també hi ha hagut persones d’altres nacionalitats, tant visitants com residents a Mallorca, que han gaudit de les activitats de enoturismo de Wine Days 2021.

I entre les novetats, la sorpresa d’activitats com el mindfulness: “Ha estat una experiència nova que ens va guiar a la relaxació i presa de consciència del present i, a través del “Winefulness”, a tastar el vi incrementant la percepció dels nostres cinc sentits: la vista, olfacte, oïda, gust i tacte. Els quatre espais triats (Cellers José L. Ferrer, Celler Biniagual, Vinya de Ca Xenoi (Celler Jaume de Puntiró) i Vinyes i Vins Ca sa Padrina), sens dubte, van afavorir l’objectiu de la experiència, la relaxació i la presa de consciència d’un mateix. Els assistents es van mostrar gratament sorpresos i agraïts per aquesta sessió de tast tan especial i relaxant. Mostrar vinyes i cellers i racons desconeguts per a molts dels assistents, és un altre dels nostres objectius”.

Una altra de les activitats amb boníssima acollida ha estat el brunch amb taller de poda a la vinya de Vins Nadal. ”El berenar campestre en la vinya amb productes locals i vins del celler, cuidant cada detall de l’esdeveniment va ser tot un èxit pel celler i per Mallorca Amenity. Una experiència amb caràcter mediterrani, en la qual els assistents van gaudir del matí del dissabte, en família o amb amics, aprenent sobre les labors de cura de la vinya a la primavera, la poda en verd, i degustant productes de les  illes acompanyats dels vins del celler”.

I la gastronomia és sempre aposta segura. Ho demostrava un any més Bodegas José L. Ferrer: “Una experiència en la qual la gastronomia, acompanyada amb els vins del celler, va cobrar un protagonisme especial de la mà del mestre arrosser, Kike Martí, que el dissabte 15 i el dissabte 22, va proposar als assistents dos arrossos molt especials: “Arròs de Sopes Mallorquins“; “Arròs de vieires, conill i mantonegro dolç” i “Arròs de bacallà, secret i Sobrassada de Mallorca de porc negre”. Uns arrossos que maridaven amb els vins blancs, rosats, negres, espumosos i dolços del celler .

El bon temps acompanyà els arrossos del mestre Kike Martí a Bodegas José L. Ferrer/DO Binissalem

Joan Crespí, del Celler , Vinya Taujana, va ser l’encarregat de fer de guia en el recorregut per Santa Eugènia i els voltants i que va finalitzar amb un dinar a la terrassa del celler, situada a l’entrada del poble. Una “torrada” acompanyada dels vins del celler.

Descobrir el paisatge i els pobles que conformen la Denominació d’Origen Binissalem, Santa Maria del Camí , Consell, Binissalem, Santa Eugènia i Sencelles, és un altre dels atractius del turisme enològic a la comarca. Pobles vitivinícoles de l’interior de la illa de Mallorca, amb valors patrimonials i paisatgístics únics”.

Amb aquesta finalitat s’organitzà una altra experiència: La marxa nórdica per les vinyes que arrencava a la Plaça Nova de Santa Maria, davant del Celler Jaume de Puntiró. Una ruta per camins i vinyes de Santa Maria del Camí , un dels cinc municipis de la Denominació d’Origen Binissalem. El recorregut de 9 km, va comptar amb participants de totes les edats, locals i estrangers, amants del senderisme i del vi, amb el qual van ser obsequiats en finalitzar la ruta, un blanc del mateix celler. La marxa, un clàssic ja dins del programa de Wine Days, va comptar amb una gran participació de membres de la Federació Balear de Muntanya i Escalada, col·laboradora en aquesta activitat.

Les passejades per la comarca han estat les activitats més ben acollides afavorides pel bon temps/DO Binissalem

La nota de cultura d’aquesta 8a edició la va posar la companyia Myotragus Teatre, que “ens va emocionar i, també ens va fer riure amb quatre peces relacionades amb la vinya i el vi, que van ser representades en diferents escenaris de la DO Binissalem, en un jardí de Biniagual, al pati de Ca Ses Nines, seu del Consell Regulador de la DO i en el Celler Vins Nadal”. I entre obra i obra, un tast de vins de la DO Binissalem.

I mencionarem també els tallers a les instal·lacions de Vins Nadal: “Una sessió d’iniciació al tast de vins amb un taller d’aromes, introduïa als assistents en la pràctica del tast i en les característiques dels vins de la DO Binissalem, elaborats amb les varietats autòctones, Mantonegro, Moll… entre altres. Algunes labors dels oficis tradicionals de Mallorca, com la “llatra”, tècnica per a fabricar cistelles i capells, també van tenir el seu protagonisme als Wine Days 2021”.  

El celler de Vins Nadal, un dels escenaris de les activitats d’enguany/Vins Nadal

Molt de nivell va tenir també la Primavera al jardí de la Casa Museu Llorenç Villalonga, organitzada per la Fundació Mallorca Literària que omplia de cultura el jardí de la Casa Museu. Contacontes, per als més petits, presentacions literàries i música, un excel·lent maridatge cultural per al vi de la Denominació d’Origen Binissalem, que es va oferir als adults.

El teatre al celler, una aportació de la companyia Myotragus/DO Binissalem

I per acabar, mencionar un dels escenaris més especials d’aquesta edició dels Wine Days: L’antiga alqueria de Biniagual. Una finca dedicada històricament al cultiu de l’olivera, vinya, cítrics…, entre altres labors agrícoles i que dóna nom al Celler Biniagual. Un poble totalment recuperat de les ruïnes, convertit en un lloc idíl·lic en el qual s’elabora vi i es manté una activitat agrícola i ramadera eficient i respectuosa amb el medi ambient. A Biniagual s’han realitzat algunes de les activitats com el Mindfullness & Wine, microteatre i un tast maridatge de vins i formatges.

Berenars a la vinya, de la ma de Mallorca Amenity/DO Binissalem

En el comiat d’aquesta edició arreu es repetiren aquestes paraules: Adéu, ens veurem l’any que ve! Que així sigui perquè els Wine Days s’han convertit en un element imprescindible de l’estratègia de l’enoturisme a Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa