Balears Vadevi
HORECA Mallorca tanca amb els deures fets

HORECA Mallorca ha tancat portes amb els objectius complits. Han estat tres dies molt intensos que han consistit en un programa d’esdeveniments atractiu pels visitants, ple d’activitats, concursos, showcookings, presentacions i molts de contactes de negoci.

Rere la inauguració del primer dia cal destacar com activitats amb més ressò el concurs del Millor Tartar, patrocinat per Juvimar, i també el millor Chuletón, patrocinat per Vera, o el de la millor pizza. 

Ángel León va rebre l’homenatge dels organitzadors/HORECA

Molt destacat també l’homenatge que es va retre al cuiner Àngel León, i a un grapat d’empresaris de la restauració que han dedicat tota la vida a fer feina en aquest sector.

Professionals del sector que han dedicat tota la vida a fer feina pel bon nom de la restauració de Mallorca/HORECA

En el marc d’aquesta fira, la presència institucional del Consell de Mallorca, patrocinador principal de la mostra, i la conselleria d’Agricultura ha permès la participació dels productes amb marca de qualitat que han pogut aprofitar aquest aparador. Aixi mateix cal destacar la presència dels alumnes de FP i de l’Escola d’Hostaleria que, amb el suport de la conselleria d’Educació, han donat exemples que una nova generació de cuiners s’està formant per accedir a un mercat de treball molt necessitat de bons professionals.

Accions de suport al producte local dins la fira

Una mostra més d’aquesta implicació, la direcció general de Qualitat Alimentària i Producte Local ha aprofitat HORECA Mallorca per presentar un llibre: Unes Illes d’arrossos, que recull una trentena de receptes basades en l’arròs bombeta i els productes d’origen local i de temporada, cuinades per alguns dels millors cuiners de les Balears, fent d’aquest plat una autèntica cuina d’autor. La conselleria d’Agricultura ha patrocinat un any més i en van dos, el concurs de Peix Popular celebrat amb la finalitat de promocionar el peix i marisc de les Balears. El guanyador ha estat Kike Erazo, del restaurant Morralla.

“Unes Illes d’arrossos” amb l’arros bombeta com protagonista/CAIB
El cuiner Kike Erazo, del restaurant Morralla se’n va dur el premi del concurs Peix Popular/HORECA

Sergons l’organització, aquesta edició d’HORECA ha complit el principal objectiu: una fira de professionals per a professionals on es presenten novetats, es genera negoci, es forgen aliances i s’empodera al sector de l’hostaleria i la restauració, fent possible que la societat, el visibilitzi com una font de benestar i prosperitat.

L’elaboració amb peix popular que va obtenir el premi: “Morena en fals risoto”

Un punt crític l’ha posat la patronal PIMEM. Les empresàries i empresaris coincideixen en la consolidació de l’esdeveniment i destaquen la bona gestió que s’ha fet a l’hora de filtrar els assistents prevalent els professionals del sector per sobre del públic en general, però la vicepresidenta de PIMEM, Laura Calvo, lamenta que la fira no s’hagi recordat de les manifestacions dels pagesos i de la sequera que amenaça als cultius. “Sense agricultors o aigua les fires temàtiques com aquesta no tindran cabuda. Hem d’aprofitar el seu potencial per a crear debat sobre el futur del sector primari”, ha dit Calvo.

HORECA prepara ja les edicións de la tercera edició d’Eivissa, els dies 26, 27 i 28 de febrerr, i la segona de Menorca els dies 12, 13 i 14 de març.

Més notícies
Els showcooking són de les activitats amb més seguiment de la fira/HORECA
Arranca Horeca 2024 Mallorca amb les millors expectatives per la temporada
L'organització confia superar en aquesta edició el volum de negoci i de visitants de les edicions anteriors
Horeca Balears estrena edició a Menorca
Amb aforament complet, obre portes aquests dies 22, 23 i 24 de març al recinte firal de Maó
La fira HORECA d’Eivissa i Formentera tindrà segona edició al març de 2023
La sisena edició mallorquina serà del 6 al 8 de febrer; i s'estrenen a Menorca els dies 22 a 24 de març

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa