Balears Vadevi
IGP Ametlla de Mallorca dona la Flor d’Ametller a la Federació de Ciclisme

La IGP Ametlla de Mallorca ha atorgat enguany el seu Premi Flor d’Ametller a la Federació de Ciclisme de les Illes Balears. Aquest premi, que celebra enguany la seva segona edició va ser instituït per la Indicació Geogràfica protegida amb el suport del Consell de Mallorca. El conseller de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, ha estat l’encarregat de lliurar al guardó que té com a objectiu reconèixer el treball de persones o entitats que fomenten l’ametlla, el seu cultiu i el seu consum.

L’acte de lliurament ha tengut lloc a la finca Pou de sa Majorada, a Vilafranca de Bonany/Cedida

Jaume Alzamora s’ha compromès a continuar fent costat als productors i ha anunciat la posada en marxa d’una campanya publicitària animant a la compra del producte local. De fet, segons el conseller, “la promoció és essencial per a donar a conèixer un producte excel·lent i així incrementar el seu consum”. En aquest sentit, Alzamora ha animat a la compra de béns, productes i serveis de quilòmetre zero i de circuit curt. Segons Alzamora, “des del Consell continuarem impulsant línies d’ajudes amb les quals contribuïm a consolidar i enfortir el teixit productiu local de Mallorca”.

El president del Consell Regulador de la IGP Ametlla de Mallorca, Antoni Bonafé, ha destacat que “l’esport, i en concret el ciclisme rural, valora aquesta conservació paisatgística que duen a terme tots els implicats en el cultiu de l’ametlla”.

Una marca de qualitat amb anys de recorregut

La Indicació Geogràfica Protegida per a l’Ametlla de Mallorca existeix des del 2014 i és la denominació de qualitat que garanteix el vincle entre l’ametlla i el seu origen. També és el distintiu que avala els mètodes utilitzats durant la producció d’aquest fruit, que destaca per la seva excel·lència i sabor. En la darrera campanya s’ha augmentat producció respecte a l’anterior. La IGP Ametlla de Mallorca ja suma 300 explotacions, 4.000 Ha i 11 empreses.

Des de 2014, l’ametlla de Mallorca té reconeguda la seva marca de qualitat/Cedida

A més d’Alzamora, a l’acte han assistit el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, i representants de les Cooperatives Agro-alimentàries, entre altres. El premi, que es lliura en el marc dels actes organitzats per a celebrar el Dia Mundial de l’Ametlla, s’ha lliurat en un acte en la finca Son Pou de sa Majorada, a Vilafranca de Bonany.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa