Ens acostam a la culminació del cicle anual de la vinya. Mentre algunes varietats encara acaben de desenvolupar el gra de raïm, altres ja el mostren esponerós i avançat el procés de maduració. Es pot veure que el cep ha anat creixent en aquest mesos i s’han anat formant fulles abundants orientades al sol per aprofitar la radiació que aporta l’energia necessària per a la fotosíntesi. Arribam, passa a passa, a la fase de verol, quan el raïm va agafant color. I ho fa gra a gra.  

Prèviament s’haurà desfullat i despampolat per deixar que el sol arribi al fruit, que no el tapi i estigui en tot moment ben orejat. És important evitar les humitats i els fongs, en aquesta darrera fase. Per què tant l’excés d’humitat com de temperatura, no són bons pel raïm.

El vinyòvol espera tens el pas d’aquests darrers dies o setmanes, dependrà de tants de factors i condicionants, el momento de la verema. Fins el sus passaran pena d’un aiguada o una calabruixada. La feina està feta, ara només cal esperar i amb un poc de sort tendrem una bona anyada. Que així sigui.

Vinyes de Son Vich de Superna | IG

Vinyes de Son Mora | IG celler

IG Wines of Mallorca Petits Cellers

Vinyes de Jaume Ripoll Vitivinicultor | IG

Vinyes de Mallorca en ple procés de verol | Vins de Mallorca

Vinyes de Bodegues Pere Seda | IG

Vinyes de Bodega Caseta Vella | IG

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa