Balears Vadevi
[imatges] Les cares de la verema a Mallorca

Els dies de verema venen carregats d’emoció, de nervis, de retrobades entre vinyes, de treball col·lectiu, de companyerisme… I tot plegat deixa moltes imatges del moment que, per a molts viticultors, és dels més màgics de l’any.

Us presentem tot seguit algunes de les cares de la campanya de verema 2021.

“És temps de verema” diuen des del celler Jaume de Puntiró. I aquests dies, estan collint manto negro, “la varietat autòctona de Mallorca” de la vinya de Son Torrella a Santa Maria del Camí.

Temps de verema a Jaume de Puntiró

Cares de la verema 2021, a Can Majoral

I aquí, “l’alegria de na Mar amb el giro ros, probablement el millor raïm blanc del món”, diran també els de Can Majoral.

Les cares de la verema a Can Majoral: la Mar, amb els raïms de giró ros

Més protagonistes de la #verema2021 a Mallorca: “En Jota menjant giró negre que vinificarem en bóta oberta i cossiol d’argila de Portol”, llegim al perfil de Can Majoral. I així ho escenifiquen, amb aquesta fotografia.

En Jota menjant giró negre | Vins Can Majoral

Can Majoral ens deixa altres cares: “Adama i el lluminós Viognier“…

Adama i el lluminós Viognier, imatges de verema 2021 a Can Majoral

I mentrestant, al celler…

Content, davant les tines on feineja un cop ha arribat la remolcada de raïms. És una de les cares de la verema 2021 de Vins Nadal.

Les cares de la verema al celler Vins Nadal

A Can Vidalet estem que ho trepitgem!”, diuen en to d’humor als perfils de les seves xarxes socials. “Estem trepitjant el barret”, afegiran, “que no és pas cap accessori, sinó les pells dels raïms que pugen per l’efecte del CO2 que es desprén del procés de fermentació”, puntualitzen. “I aquest procés el fem dos cops al dia, un pel matí i l’altre per la tarda perquè la coberta no s’assequi i les pells entrin en contacte amb la part líquida”.

Cares de verema a Can Vidalet

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa