Balears Vadevi
Els ‘influencers’, la nova plaga del camp de Mallorca

Els pagesos de Mallorca estan ben emprenyats. Es queixen que amb l’arribada de la primavera, han de fer front a una nova plaga: Els instagramers, els influencers, que amb la seva dèria de fer-se fotografies per mostrar imatges cool, els destrossen els sembrats. “No respecten res i entren als sementers per fer-se fotos i penjar-les després al seus comptes a les xarxes socials i ens fan malbé els sembrats”, afirmen indignats.

Com recollia el diari Última Hora, han de cridar “Fora des sembrat” a aquests desaprensius que, sense mirar prim, a vegades fins i tot en grup, arriben al sementer amb l’idea de fer-se una foto agradosa i “natural”, entre les roselles que hi ha entre el cereal per penjar als seus perfils.

“El problema és que, afegeix Joan Socies que firma la notícia i amb qui ha parlat Balears Vadevi, en alguns casos la gran presència de persones als sembrats ha provocat danys a la collita. Aquestes situacions es produeixen principalment en terrenys situats al costat de carreteres o camins. Però en altres casos la geolocalització de la foto en les xarxes socials també serveix perquè la presència d’instagramers es multipliqui i arriben amb els seus vehicles per reproduir la mateixa foto, al mateix punt. Un dels casos més clars s’ha produït a un camp de roselles de Porreres. El pagès de la finca d’Es Pagos va arribar a cridar l’atenció a algunes persones que s’havien acostat fins a la finca per a treure fotos”.

L’usuari de Twitter, Salvador Canyís, explicava que el propietari de la finca estava molest amb els fotògrafs aficionats ja que li havien trepitjat el favó que hi té sembrat. A més indicava que en aquests moments és època de cria per a les perdius i el pas de persones pels sementers molesta la cria d’aquests animals.

Qualsevol lloc amb encant és aprofitat pels influencers per fer-se fotos/Joan Socies

Una altra finca que també s’ha vist afectada per aquest fenòmen se situa prop d’un conegut restaurant de la carretera d’Inca a Manacor, a Ariany, on els sembrats han quedat malmesos per aquesta plaga. Els pageses criden la seva impotència i demanen respecte per les seva feina i per les collites i que no s’utilitzin les geolocalitzacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa