Balears Vadevi
Jaume de Puntiró oferirà un tast de Vimblanc i bunyols en la represa de l’activitat social del celler

Sembla que la bubota de la COVID es fa enfora i, mentre així sigui i les mesures de seguretat sanitària ho permetin, els cellers recuperen la “vida social”.

A can Jaume de Puntiró la música és part fonamental d’aquesta vida social i tot aprofitant la proximitat de la festivitat de les Verges i les tradicions que l’acompanyen, Pere Calafat ha organitzat divendres dia 29 una vetllada de música sota la denominació de Tonades de Vermada i del Camp. Seran interpretades per Grup de Festa de sa Ximbomba, de Sa Pobla. Antònia “Mussola”, Biel “Collut” i Toni “Ballador” les saben totes aquestes tonades. I al celler de Santa Maria el vi marca sempre el contrapunt a aquestes trobades. En aquest cas, Pere ha triat un Vimblanc per acompanyar els típics bunyols d’aquests dies. Una delicatessen que no sempre és a l’abast de tots els que el volen tastar.

“El celler no ha deixat mai d’elaborar aquest vi dolç”, explica Pere a Balears Vadevi, “sempre en petites quantitats. També es anomenat com a vi bullit. Amb els codonys bullits en feim unes postres amb un poc de mel, tal com feien en temps del rei en Jaume”, comenta.

L’actuació musical es farà a l’interior del celler per aprofitar les seves sonoritats, que acompanyaran el so de les veus i de les ximbombes, i el tast a l’exterior per facilitar el compliment de les mesures sanitàries.

Què és i com es fa el VIMBLANC

  • Vi dolç 2018 (Jaume de Puntiró)
  • Most reduït dins una caldera amb codonys i garroves, posterior fermentació alcohòlica i repòs.
  • Vi de color marronós.
  • Aromes de fruites i confitures, codony i garroves.
  • Dins la boca és molt untuós, dolç i cremós.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa