Jaume Mir és una força de la naturalesa. Des de Sa Pobla, des del seu lloc de comandament de Ca Sa Miss, innova, promou, incita, engresca el personal per a anar sempre una passa més enllà en el món del vermut. Als que el coneixen no els sorprendrà. Als que no, els farà pensar. Enguany, en la primera edició dels Premis Vinari del Vermut de les Illes Balears i el Palo de Mallorca ha aconseguit dos guardons. Un a la Millor Vermuteria, per votació popular, l’altre al Millor Vermut Innovació per al seu Vermut Ca Sa Miss picant. Aquestes dues distincions se sumen a la que ja va obtenir l’any passat a Reus, quan participà en la secció de territori convidat, el de les Illes Balears, en el concurs Vinari de Vermuts de Catalunya. Allà es va proclamar Millor Vermut de les Illes Balears amb el seu Vermut Ca Sa Miss, el vermut dels guapos. Però tot això ja és història i Jaume, que no descansa, ja pensa en el futur i en nous projectes, amb la satisfacció d’haver aconseguit el renom necessari per a una empresa petita com la seva en aquest món liderat per les grans marques.
Millor Vermut en la categoria d’Innovadors i Millor Vermuteria de Mallorca, què representa per Ca Sa Miss aquest doble èxit al concurs?
Estic molt content, el Picant el vàrem crear després del primer, el que va guanyar el premi l’any passat. És el germà petit que cada vegada es fa més gran, ja que la gent el va coneixent a poc a poc i ens fa estar molt contents de la bona acceptació que ha tengut. I ara, que li hagin donat aquest premi crec que li donarà un impuls a aquest vermut que és únic que no n’hi ha d’altre com ell.
I, si parlam de la Millor Vermuteria, molt i això ens dona satisfacció. Satisfet perquè la gent està contenta a ca nostra. Li agrada, ens dona suport i aquest cap de setmana, després de recollir el premi veure com la gent ens dona l’enhorabona, ens felicita i que venen els que no havien vengut mai, a beure i a conèixer-nos ens fa estar molt contents.
Queda clar que Ca Sa Miss és un dels locals més populars de Mallorca i dels que més ha fet per la promoció del vermut, què us queda per aportar com a bons coneixedors del món del vermut?
Vàrem creure molt, fa 10 o 12 anys, en el ressorgiment del vermut. Hem cregut en la nostra marca, amb la qualitat per què la gent no coneixia més que el Martini o el vermut de garrafa. I ara la gent reconeix la qualitat i a Ca Sa Miss donam aquest punt que la gent reconeix.

Amb el Vermut Ca Sa Miss Picant heu obert un camí que pot inspirar noves iniciatives en el sector. Cap on pensau que s’ha d’anar per seguir sorprenent el públic?
Queda clar que no et pots relaxar, no et pots dormir. Ens agrada reinventar-nos. Ara ens ho hem posat difícil perquè hem de partir dels premis d’enguany i de l’any passat. És clar que no ens podem conformar.
Per anar marcant la diferència amb les grans marques i els grans productors forans, què poden fer els vermuts mallorquins que no poden competir en quantitat amb els més grossos?
Ara s’estan fent les coses molt bé a Mallorca, s’està treballant i s’ha de seguir endavant i donar les gràcies als premis Vinari, a la Conselleria d’Agricultura i a l’Ajuntament d’Inca i a tots els patrocinadors per creure amb aquest sector i donar-li un poc més d’impuls i crear marca, i fer bon màrqueting amb el que tenim. És bo veure que la gent ja no et demana, com abans “posem un Martini”, quan volia un vermut. Cada vegada el públic és més entès i li agrada la qualitat i reconeix la diferència.
Els vermuts mallorquins han de seguir fent feina com anam fent fins ara. I per part de ca nostra i del nostre fabricant, que mos enten i ens dona suport amb les noves propostes que anam fent anam guanyant terreny a les grans marques i això que és molt complicat perquè tenen un gran poder darrere.