Balears Vadevi
José Cortés, al sopar benèfic “cuinant per Ucraïna” de Madrid

Se succeeixen les iniciatives solidàries amb els exiliats ucraïnesos i aquesta setmana s’ha fet un sopar d’altíssim nivell culinari, a Madrid que a hores d’ara es considera l’esdeveniment gastronòmic de l’any. “Cuinant per Ucraïna” ha reunit una seixantena de xefs entre els millors de tot L’Estat, que s’han prestat a cuinar de franc per aquesta causa. Entre els de més anomenada, el cuiner mallorqui José Cortés, que és president de l’associació ASCAIB. Cortés va voler contribuir amb una tapa molt elaborada.

La tapa a base de carn de me, sobrassada i ametlla va tenir una gran acollida per part del públic/Cedida

“Ha anat molt bé, deia José a Balears Vadevi el dia després de l’esdeveniment, “ha estat un èxit de participació de professionals, per què erem molts, i també de públic, entre 1300 i 1500 persones. Ha estat una experiència molt guapa però estressant, però així i tot ha valgut la pena”. “A més, afegia satisfet, hem aconseguit molta difusió a tots els mitjans”

La tapa que va presentar Cortés, era una ensaïmada amb xot i sobrassada, poma, taronja confitada i ametlles de Mallorca, va agradar molt. El xef reconeixia, però, que s’havia posat el llistó molt alt. “És una elaboració que dur molts d’ingredients i que s’ha de servir calenta, el que complicava la preparació”.

Cuiners arribats de tots els racons de l’Estat s’afegiren a la crida per Ucraïna/Cedida

L’esforç ha estat ben recompensat per que es veu que s’ha fet una bona caixa per ajudar els desplaçats d’Ucraïna.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa