Balears Vadevi
José Cortés és el millor bàrman de les Illes Balears

José Cortés, de l’Hotel Sa Creu Nova, de Campos, és el millor bàrman de les Illes Balears després que s’ha proclamat campió en el LXVII Campionat de Cocteleria de Balears model Aperitiu en la categoria Cap de Bar. Amb aquest resultat, Cortés serà el representant de les Illes Balears en el Campionat d’Espanya que se farà a Sevilla del 29 de novembre al 4 de desembre.

Gianni Denilson, que treballa en el restaurant Es Fum, va guanyar en la categoria de joves –menors de 26 anys–. El concurs es feia ahir a la Escola d’Hoteleria de l’UIB i va reunir una vintena de professionals, que van participar en dues categories, Aperitiu i Gintònic.

José Cortés, tercer per l’esquerra, amb la resta de guanyadors del Campionat/EHIB

Cortés, que fa deu anys que fa feina a Mallorca, va presentar un sorprenent còctel basat en unes postres de xocolata i taronja que fa la seva dona, a partir de rom macerat en barrica de conyac, brandi Orange Suau, una de les marcar patrocinadores de l’esdeveniment i un bitter de cacau. Una aposta arriscada consistent en passar unes postres a un aperitiu, segons va explicar ell mateix durant la seva intervenció. El jurat va valorar també la seva capacitat comunicativa, que enguany puntuava més que l’idioma, a pesar que per la prova del campionat nacional els aspirants hauran de presentar les seves creacions amb anglès.

Foto de família de responsables de l’Escola i dels patrocinadors/EHIB

Per part seva, Gianni Denilson, de 22 anys i nascut al Paraguai però criat a Mallorca, va guanyar en la seva categoria amb un còctel que havia batiat “Merci, mon amour”, fet a partir de ginebra, apperol, suc d’aranja, tònica sense sucre, suc de llimona i bergamota. Segons va explicar està fet pensant en la necessitat de cercar emocions positives en aquest món difícil marcat pels conflictes.

L’imaginació va ser una de les característiques de les creacins que es presentaren al campionat/EHIB

En segon i tercer lloc de la prova absoluta van quedar Biel Ramón, guanyador també en el concurs de gintònics. En la categoria de joves el subcampió va ser Xicu Mateu i en tercera posició va quedar Guiliano Zizzo. Durant la celebració es va projectar un vídeo en homenatge a Antonio Barea, històric president de l’Associació de Bartenders de Balears fins l’any passat. Lluís Martí, secretari de l’organització, li va posar una insígnia en reconeixement a la seva labor.

Antonio Barea va rebre l’homenatge dels seus colegues/EHIB


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa